Informatii cu caracter legal si protectia datelor cu caracter personal

VA RUGAM CITITI CU ATENTIE SI INTEGRAL INAINTE DE A VIZITA SITE-UL. DACA NU SUNTETI DE ACORD CU ACESTE CONDITII DE UTILIZARE VA RUGAM SA NU VIZITATI ACEST SITE DE INTERNET SI/SAU SA-L PARASITI IMEDIAT. CONTINUAREA VIZITARII SITE-ULUI IMPLICA AUTOMAT ACCEPTAREA CONDITIILOR DE MAI JOS

I. CONDITII DE UTILIZARE

SC ANDREAS STIHL MOTOUNELTE SRL (denumita prescurtat STIHL) a creat acest site care poate fi vizitat gratuit la adresa www.stihl.ro (Site-ul), in vederea oferirii de informatii generale publicului larg despre firma STIHL, produsele importate in România, distribuitorii autorizati ai produselor etc.

Orice persoana va decide in mod liber daca doreste sa viziteze Site-ul. Vizitarea Site-ului implica in mod automat si implicit acordul vizitatorului cu aceste conditii de utilizare. De asemenea prin vizitarea Site-ului persoana in cauza aceepta ca aceast vizitare se face exclusiv intr-un mod corespunzator cu legislatia romana aplicabila.
Minorii nu au dreptul de a accesa Site-ul care este adresat in exclusivitate adultilor. Totusi, in cazul in care minorii, acceseaza Site-ul STIHL nu poarta nici o responsabilitate cu privire la aceasta.

Prin accesarea acestui SITE nu se creaza relatii comerciale de vanzare a produselor. Site-ul are strict scop de promovare.

Daca sunteti interesat de un anumit model de utilaj sau accesorii aflate pe pagina noastra de internet va rugam sa contactati cel mai apropiat distribuitor autorizat STIHL din zona Dumneavostra (pe care îl puteti gasi în pagina noastra de retea distribuitori).

Anumite informatii despre produse, ilustratii si imagini continute în acesta pagina de internet au fost pregatite cu titlu de prezentare generala pentru o folosinta generala pentru paginile de internet ale firmelor STIHL din diferite tari. Exista insa situatii în care unele date sau configuratii nu sunt disponibile în toate tarile sau care, pentru a satisface cerintele pietii locale sau reglementarile din acele tari, pot fi disponibile doar cu specificatii sau configuratii diferite. STIHL nu isi asuma nici o responsabilitate cu privire la exactitatea datelor si configuratiilor prezentate cu titlu exemplificativ pe Site. In vederea obtinerii de informatii exacte orice persoana trebuie sa contacteze Distribuitorii.

II. ANGAJAMENTUL VIZITATORULUI SITE-ULUI

Orice persoana care acceseaza, vizualizeaza sau viziteaza site-ul se obliga sa foloseasca Site-ul in stricta conformitate cu aceste conditii de utilizare si intr-o maniera corespunzatoare si legala si numai in scopuri legale.

III. MODIFICAREA CONDITIILOR DE UTILIZARE

STIHL isi rezerva dreptul oricand sa completeze, updateze, schimbe, modifice sau sa stearga orice informatie de pe site, precum si oricare sau toti termenii si conditiile de utilizare, sau sa impuna noi conditii sau termeni de utilizare. Orice astfel de amendamente, schimbari, modificari, stergeri sau adaugari vor fi efective imediat cu notificare prin afisare pe Site. Orice vizitare a Site-ului de catre orice persoana dupa o astfel de notificare va constitui acceptarea de catre utilizator a acestor schimbari, modificari, adaugari sau stergeri.
STIHL isi rezerva dreptul oricand sa schimbe, suspende, inceteze sau restrictioneze vizitarea in parte sau in totalitate a Site-ului in orice moment, pentru orice motiv sau fara nici un motiv, si fara nici o notificare, sau obligatie.

IV. LIMITAREA RASPUNDERII

Utilizatorul accepta ca folosirea Site-ului se face in totalitate pe propriul ei/lui risc si ca toate Produsele continutul si paginile de internet sunt prezentate cu titlul informativ si exemplificativ, fara nici o promisiune sau garantie de nici un fel. Produsele nu se pot comercializa pe Site, iar prezentarea pe Site nu este pentru comercializare directa de la STIHL.
STIHL nu garanteaza disponibilitate imediata a Produselor.
Utilizatorul nu va avea nici o pretentie fata de STIHL, aceasta aplicandu-se oricaror pagube cauzate de catre orice esec de performanta, eroare, omisiune, intrerupere, stergere, defectare, intarziere in operare sau transmisie, virusare a calculatorului, cadere a liniei de comunicare, etc. Desi STIHL va face eforturile necesare pentru a asigura siguranta continutului, utilizatorul ia la cunostinta faptul ca STIHL nu poate exercita controlul asupra securitatii continutului care trece prin Site si STIHL exclude orice obligatie de orice fel pentru transmiterea sau primirea de continuturi de incalcare de orice natura. STIHL nu este raspunzatoare pentru nici o defaimare, offensiva sau conduita ilegala a altor utilizatori sau terte parti si al caror risc revine in totalitate utilizatorului. STIHL nu va fi raspunzatoare pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, consecinte sau pagube speciale care apar din folosirea Site-ului sau posibilitatea de folosire a Site-ului. STIHL nu este responsabila in nici un fel pentru actiunile utilizatorilor sau tertelor parti si nu va fi raspunzatoare pentru nici un continut transmis, incarcat, descarcat, afisat sau creat de catre alti utilizatori sau terte parti.
Utilizatorul accepta sa nu considere STIHL responsabil pentru si impotriva oricarei plangeri facuta de catre o terta persoana rezultand din folosirea internetului si a acestui Site de catre Utilizator si referitor la toate pierderile (fir directe, indirecte, ca o consecinta sau altfel), costuri, actiuni, proceduri, plangeri, daune, cheltuieli (inclusiv costuri si cheltuieli legale rezonabile), sau obligatii, suferite sau asumate direct ca o consecinta a incalcarii sau neobservarii de catre Utilizator a acestor termeni si conditii.
Utilizatorul este obligat sa suporte toate cheltuielile si orice cheltuieli aditionale in legatura cu folosirea serviciilor de telecomunicatie care pot fi percepute de catre furnizorul de telefonie si/sau internet al Clientului.

V. LEGATURI CU ALTE PAGINI DE INTERNET

Site-ul poate contine legaturi catre pagini de internet ale unor terte parti. Aceste legaturi sunt date Utilizatorului ca un avantaj, si STIHL nu detine nici un control asupra site-urilor de acest fel. STIHL nu este responsabil pentru disponibilitatea acestor site-uri externe si nu sprijina si nu este responsabila pentru continutul lor, reclama, produsele, sau alte materiale de pe sau disponibile pe astfel de site-uri. STIHL nu îsi poate asuma responsabilitatea si nu poate garanta continutul altor pagini de internet la care Site-ul face referire în mod direct sau indirect. Vizitatorii viziteaza alte pagini de internet pe proprie raspundere si le utilizeaza în conformitate cu termenii si conditiile existente pe respectivele pagini de internet.

VI. DREPTURI DE AUTOR SI DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Acest SITE este proprietatea SC ANDREAS STIHL MOTOUNELTE SRL
Sediu social: Str. Drumul Garii-Otopeni, nr.26-28, OTOPENI; jud. ILFOV
Cod Postal 075100
Tel: 031.1033.019
E-Mail: office@stihl.ro
Cod Unic de Inregistrare: 9465239; atribut fiscal R
Nr. de înregistrare la Registrul Comertului: J23/1415/2005
Capital social: 1.780.000 RON

STIHL acorda gratuit dreptul de accesare si vizitare a SITE-ului sau oricarei persoane cu capacitate deplina de exercitiu care este interesata. SC ANDREAS STIHL MOTOUNELTE SRL detine toate drepturile de autor cu privire la textul, imaginile, fotografiile, graficele, fisierele audio, fisierele animate, cele video si aranjarea lor pe Site. Acestea nu pot fi copiate pentru a fi folosite în scop comercial sau distribuite, asa cum nu pot nici sa fie modificate sau publicate în cadrul altor site-uri. Orice vizitator se obliga sa nu modifice, publice, transmita, transfere, vanda, reproduca, distribuie, furnizeze, expuna, sau sa exploateze comercial in vreun fel orice continut sau sa incalce marcile STIHL si VIKKING care sunt marci inregistrate.
STIHL isi rezerva dreptul sa includa pe site si sa transmita prin intermediul Site-ului informatii furnizate de catre Distribuitorii sai autorizati. Toate si orice declaratii, oferte, pareri sau alte informatii communicate sau exprimate de catre Distributiotori sau parteneri STIHL sau terte persoane sunt acelea ale respectivilor autori si nu ale lui STIHL.

VII. MARCI INREGISTRATE

Denumirile de STIHL si VIKING si logo-urile STIHL si VIKING sunt denumiri si marci înregistrate protejate. Utilizarea acestora necesita consimtamantul scris, expres si neechivoc al STIHL. Orice utilizare neautorizata a marcii va fi sanctionata conform legii. STIHL detine de asemenea si alte marci întregistrate protejate.

VIII. LEGEA APLICABILA

Prin accesarea acestui site, vizitatorul accepta ca orice disputa legata de acest Site este guvernata exclusiv de legislatia romana, iar Vizitatorul admite sa se supuna jurisdictiei exclusive a insantelor judecatoresti din Romania. Acest site internet poate fi accesat de oriunde in Romania si de peste hotare. STIHL nu ofera nici o asigurare ca continutul acestui site se supune legilor (inclusiv celor de proprietate intelectuala) altor tari in afara Romaniei. Daca Utilizatorul acceseaza acest site din afara Romaniei, o face pe riscul sau si este singur responsabil de respectarea legilor teritoriului in care se afla.

IX. POLITICA PRIVIND PROTECTIA DATELOR

ANDREAS STIHL MOTOUNELTE (denumită în continuare „STIHL”) este bucuroasă că ne vizitați website-urile și sunteți interesați de compania și produsele noastre. Pentru noi, protecția datelor nu este un serviciu simplu și din acest motiv luăm foarte serios protecția datelor dvs. personale. Ne ocupăm de datele dvs. cu cea mai mare atenție și confidențialitate și le folosim numai în limitele dispozițiilor aplicabile în materie de protecție a datelor și, în special, în baza Regulamentului general privind protecția datelor („GDPR”).

Daţi click aici pentru a revizui setarea salvată pentru procesarea datelor de utilizare.

Răspunderea pentru prelucrarea datelor cu caracter personal
STIHL poartă răspunderea pentru prelucrarea legală a datelor dvs.

Prelucrarea datelor de utilizator
Când vizitați site-urile noastre, stocăm numele furnizorului dvs. de servicii de internet, site-ul web de la care ne vizitați, cele ale site-urilor pe care le vizitați, data și durata vizitei dvs. și informații despre dispozitiv (marcă, mo-del, sistem de operare) și browserul web pe care l-ați utilizat. De asemenea, colectăm adresa IP, ultimele patru caractere ale acestuia fiind anonimizate.

Prelucrăm aceste date de utilizator pentru a vă facilita accesul la serviciile noastre din punct de vedere tehnic (de exemplu, pentru a vă adapta serviciile la dispozitivul terminal pe care îl utilizați) și pentru a recunoaște și a opri orice utilizare abuzivă. De asemenea, folosim datele de utilizator în formă anonimizată în scopuri statistice și pentru a ne îmbunătăți site-ul web. Baza juridică pentru prelucrarea datelor cu caracter personal de utilizator este articolul 6 alineatul (1) primul sub-alineat (f) din GDPR.

Folosirea cookie-urilor de primă parte
Utilizăm ceea ce se cunoaște sub denumirea de cookie-uri pe diverse pagini pentru a face atractivă vizitarea site-urilor web și pentru a facilita utilizarea anumitor funcții. Fișierele cookie sunt mici fișiere text care sunt sto-cate pe dispozitivul terminal. Unele dintre modulele cookie pe care le folosim sunt șterse la sfârșitul sesiunii browserului, adică după ce browser-ul este închis (denumit module cookie de sesiune). Alte cookie-uri rămân pe dispozitivul dvs. terminal, permițându-ne nouă sau partenerilor noștri să vă recunoaștem browserul la urmă-toarea vizită (acestea sunt denumite cookie-uri pe termen lung). Cookie-urile nu pot fi utilizate pentru a oferi acces la alte fișiere de pe computer sau pentru a vă afla adresa de e-mail. Baza juridică pentru prelucrarea da-telor cu caracter personal folosind cookie-uri este articolul 6 alineatul (1) primul sub-alineat (f) din GDPR.

Cookie-urile sunt stocate pe dispozitivul dvs. terminal și aveți control complet asupra utilizării lor. Puteți dezacti-va sau restricționa transmiterea modulelor cookie prin modificarea setărilor browserului web. Cookie-urile deja stocate pot fi șterse în orice moment. Acest lucru se poate face și prin mijloace automate. În cazul în care coo-kie-urile sunt dezactivate pentru site-urile noastre, este posibil să nu puteți utiliza în totalitate toate funcțiile pe site-urile web.

Subgrup | Cookie-uri | Cookie-uri utilizate | Perioada de valabilitate
Oracle Eloqua | en25 | furnizor terț | 13 luni
stihl.ro | ELOQUA | furnizor inițial | 395 zile

 

Analiză web folosind Google Analytics
Acest site utilizează Google Analytics, un serviciu de analiză web furnizat de Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, SUA („Google”). Google Analytics utilizează, de asemenea, module „coo-kie”, fișiere text stocate pe computerul dvs. care permit analizarea utilizării site-ului de către dvs. Informațiile generate de modulul cookie despre utilizarea acestui site web sunt, de regulă, transferate către un server Goo-gle din SUA, unde acestea sunt stocate.

Site-ul web STIHL utilizează Google Analytics cu componenta suplimentară de „anonimizare IP”. Aceasta în-seamnă că adresa dvs. IP, colectată de Google Analytics, va fi scurtată de către Google în statele membre ale Uniunii Europene sau în alte state semnatare ale Tratatului privind Spațiul Economic European înainte de a fi transmisă în SUA. Numai în cazuri excepționale, adresa IP completă va fi transmisă unui server Google din SUA și scurtată după ce a ajuns acolo.

Google utilizează aceste informații în numele STIHL pentru a evalua utilizarea site-ului web, pentru a compila rapoarte privind activitatea site-ului web și pentru a furniza alte servicii legate de utilizarea site-ului web și a in-ternetului față de operatorul site-ului. Adresa IP transmisă de browser ca parte a serviciului Google Analytics nu va fi combinată cu alte date Google.

Utilizatorii pot preveni stocarea cookie-urilor pe calculatorul lor prin selectarea setărilor corespunzătoare în sof-tware-ul browserului; cu toate acestea, am dori să subliniem faptul că, în acest caz, este posibil să nu puteți uti-liza în întregime toate caracteristicile acestui site web. Puteți împiedica Google să colecteze datele generate de cookie și care apar în legătură cu utilizarea site-ului web (inclusiv adresa dvs. IP) sau să prelucreze aceste da-te, prin descărcarea și instalarea plugin-ului disponibil la următorul link: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Mai multe informații detaliate cu privire la termenii și condițiile de utilizare și protecția datelor pot fi accesate la www.google.com/analytics/terms/de.html or at www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html.

Baza juridică pentru prelucrarea datelor cu caracter personal folosind cookie-uri este articolul 6 alineatul (1) primul sub-alineat (f) din GDPR.
Utilizarea funcției de remarketing sau „Grupuri similare țintă” a Google Inc.
STIHL utilizează funcția de remarketing sau „Grupuri similare țintă” a Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, SUA („Google”). Această funcție permite STIHL să abordeze vizitatorii site-ului cu publicitate într-o manieră vizată prin plasarea de anunțuri personalizate, bazate pe interes pentru utilizatorii si-te-ului atunci când accesează alte site-uri din Google Display Network. Google utilizează module cookie pentru a analiza utilizarea site-ului web, care constituie baza pentru crearea de anunțuri bazate pe categorii de intere-se. În acest scop, Google stochează un mic fișier cu o serie de numere în browserele vizitatorilor site-ului web. Vizitele pe site și datele anonimizate ale utilizării site-ului sunt colectate prin acest număr. Datele cu caracter personal ale vizitatorilor site-ului nu sunt, în general, stocate. Dacă veți accesa apoi un alt site web din Google Display Network, vor apărea anunțuri care este foarte probabil să ia în considerare domeniile de produse și in-formații selectate în prealabil. Puteți examina informații suplimentare despre Google Remarketing și despre Politica de confidențialitate Google la adresa: http://www.google.com/privacy/ads/.
Puteți dezactiva definitiv utilizarea cookie-urilor de către Google urmând următorul link și descărcând și insta-lând plugin-ul furnizat: https://www.google.com/settings/ads/plugin. Ca alternativă, puteți dezactiva folosirea modulelor cookie de către furnizorii externi selectând pagina de dezactivare a inițiativei de publicitate în rețea la http://www.networkadvertising.org/choices/ și implementând informațiile de renunțare furnizate.
Baza juridică pentru prelucrarea datelor cu caracter personal folosind cookie-uri este articolul 6 alineatul (1) primul sub-alineat (f) din GDPR.

 

Oracle Maxymiser
Utilizăm produsul Oracle Maxymiser de la Oracle Deutschland B.V. & Co. KG, Riesstr. 25, 80992 München. În acest scop, sunt setate cookie-uri pentru a permite o analiză a utilizării de către dvs. a site-ului web. Informațiile astfel generate despre utilizarea de către dvs. a site-ului web sunt transmise unui server al Oracle Deutschland B.V. & Co. KG și sunt stocate acolo. Oracle Deutschland B.V. & Co. KG va utiliza datele anonimizate sau pseudonimizate transmise în numele nostru, în special pentru a evalua comportamentul utilizatorilor pe site-ul nostru web și pentru a optimiza site-ul web.

Oracle Maxymiser este utilizat exclusiv cu consimțământul dvs. în conformitate cu Art. 6 alin. 1 lit. a DSGVO. Vă puteți revoca consimțământul în orice moment prin modificarea setărilor cookie-urilor, făcând clic pe simbolul cookie din stânga jos a site-ului nostru web.

În plus, vă puteți opune în orice moment colectării și stocării datelor dvs. anonime de către tehnologia Oracle Maxymiser, precum și prelucrării acestor date, făcând clic pe următorul link: https://www.oracle.com/marketingcloud/opt-status.html.

 

Oracle Eloqua
Utilizăm serviciul Eloqua pentru o comunicare optimă cu clienții noștri. Serverele Eloqua ale furnizorului ORACLE Deutschland B.V. & Co. KG, Riesstrasse 25, 80992 München, se află în UE. În cadrul serviciilor de asistență și de administrare, nu se poate exclude în cazuri individuale ca angajații individuali ai Oracle Corporation din afara UE să aibă, de asemenea, acces la datele utilizatorilor în cadrul furnizării de servicii contractuale. Ca măsură de precauție, am asigurat un nivel adecvat de protecție a datelor la Oracle Corporation prin intermediul unor garanții suficiente în conformitate cu art. 44 și următoarele. DSGVO.
 
Eloqua plasează un cookie permanent pe pagina de conectare respectivă, cu excepția cazului în care un cookie Eloqua este deja prezent pe dispozitivul dumneavoastră. Dacă ați utilizat deja un site web care utilizează Eloqua, este posibil să aveți deja un cookie Eloqua. Este posibil să folosim cookie-ul Eloqua pentru a analiza utilizarea de către dvs. a site-urilor noastre, astfel încât să le putem îmbunătăți în mod continuu. E-mailurile trimise prin Eloqua utilizează tehnologii de urmărire.

Folosim aceste informații în primul rând pentru a determina ce subiecte vă interesează, urmărind dacă e-mailurile noastre sunt deschise și pe ce linkuri faceți clic. Apoi folosim aceste informații pentru a îmbunătăți e-mailurile pe care vi le trimitem și serviciile pe care le oferim, precum și pentru a le lega de informațiile existente.

Această procesare a datelor are loc numai dacă v-ați dat în prealabil consimțământul expres pentru aceasta. Temeiul juridic este consimțământul dvs. în conformitate cu art. 6 alin. 1 lit. a DSGVO. Vă puteți revoca consimțământul în orice moment prin modificarea setărilor cookie-urilor, făcând clic pe simbolul cookie din stânga jos a site-ului nostru web.

 

DoubleClick by Google
DoubleClick by Google este un serviciu furnizat de Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, SUA („Google”). DoubleClick by Google utilizează cookie-uri pentru a vă oferi anunțuri publicitare relevante pentru. Browserului dvs. îi este alocat un număr de identificare pseudonim (ID) pentru a verifica ce anunțuri au fost afișate în browserul dvs. și ce anunțuri au fost selectate. Cookie-urile nu conțin, în general, in-formații personale. Utilizarea cookie-urilor DoubleClick permite companiei Google și site-urilor partenere să plaseze anunțuri pe baza vizitelor anterioare pe site-urile noastre sau pe alte site-uri de pe internet. Informațiile generate de cookie sunt transmise în scopuri de evaluare unui server din SUA unde sunt stocate. Google trimi-te date unor terțe părți numai pe baza reglementărilor legale sau în contextul prelucrării datelor pe bază de cmandat. În niciun caz Google nu vă va combina datele cu alte date colectate de Google.

Puteți preveni stocarea cookie-urilor pe calculatorul dvs. prin selectarea setărilor corespunzătoare în software-ul browserului; cu toate acestea, am dori să subliniem faptul că, în acest caz, este posibil să nu puteți utiliza în întregime toate caracteristicile site-urilor noastre. Puteți accesa mai multe informații despre protecția datelor DoubleClick la: https://www.google.com/intl/de/policies/. În plus, puteți împiedica Google să colecteze datele generate de module cookie și care sunt legate de folosirea site-urilor web sau să prelucreze aceste date prin descărcarea și instalarea plugin-ului de browser disponibil la https://support.google.com/ads/answer/7395996?hl=de, și la setările publicitare, extensia la dezactivarea DoubleClick.

Baza juridică pentru prelucrarea datelor cu caracter personal folosind cookie-uri este articolul 6 alineatul (1) primul sub-alineat (f) din GDPR.

 

Google Tag Manager
Google Tag Manager este un serviciu furnizat de Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SUA („Google”) pentru a permite crearea, actualizarea și gestionarea etichetelor. Etichetele sunt mici elemente de cod pe site-ul nostru care, printre altele, servesc la măsurarea comportamentului vizitatorilor și a traficului și pentru a determina impactul publicității online și al canalelor sociale. Ori de câte ori ne vizitați site-ul, configurația curentă a etichetei este trimisă browserului dvs. În acest fel, veți primi instrucțiuni cu privire la ce etichete să fie declanșate. Instrumentul în sine nu colectează date cu caracter personal, ci asigură că se de-clanșează alte etichete care, la rândul lor, ar putea colecta date. Veți găsi mai multe informații despre funcțio-narea etichetelor Google Tag Manager la: https://support.google.com/tagmanager/answer/2772432?hl=de&topic=2574304&ctx=topic and in the use policy: https://www.google.de/tagmanager/use-policy.html.

 

Google Web Fonts (Fonturi Web Google)
Fonturile Web Google sunt folosite pentru îmbunătățirea aspectului vizual al diferitelor câmpuri de informații de pe acest website (https://fonts.google.com/specimen/Roboto and https://fonts.google.com/specimen/Roboto+Condensed). Fonturile web sunt transferate în memoria cache a browserului dvs. pentru a permite utilizarea acestora pentru prezentare. În cazul în care browserul nu acceptă Fonturile Web Google sau împiedică accesul la acestea, textul va fi afișat în format standard.

Fonturile web Google „Roboto” și „Roboto Condensed” sunt licențiate cu Apache License 2.0:
http://www.apache.org/licenses/LICENSE-2.0. Informațiile de confidențialitate pot fi accesate la Google Privacy Center, la: http://www.google.com/intl/de-DE/policies/privacy/.

 

Folosirea Google Adwords Conversion Tracking
În calitate de client Google AdWords, folosim Google Conversion Tracking, un serviciu de analiză furnizat de Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SUA, „Google”). Google AdWords pla-sează un modul cookie pe computer („cookie de conversie”) dacă ați ajuns pe site-ul nostru printr-un anunț Go-ogle. Aceste cookie-uri își pierd valabilitatea după 30 de zile și nu sunt utilizate pentru identificarea personală. Dacă vizitați anumite pagini din site-ul nostru și cookie-ul nu a expirat, noi și Google am putea recunoaște că cineva a dat clic pe anunț și a fost redirecționat către site-ul nostru. Fiecare agent de publicitate primește un co-okie diferit. Cookie-urile nu pot fi urmărite prin intermediul site-urilor web ale agenților de publicitate. Informații-le colectate folosind cookie-ul de conversie sunt utilizate pentru a genera statistici de conversie pentru agenții de publicitate AdWords care au optat pentru urmărirea conversiilor. Agenții de publicitate vor vedea numărul total de utilizatori care au făcut clic pe anunțul lor și au fost redirecționați către o pagină cu etichetă de urmărire a conversiilor. Cu toate acestea, nu primesc informații care identifică personal utilizatorii.

Dacă nu doriți să participați la urmărire, puteți obiecta față de această utilizare, împiedicând instalarea cookie-urilor printr-o setare corespunzătoare a browser-ului dvs. (opțiune de dezactivare). Nu veți fi inclus în statisticile de urmărire a conversiilor.

Pentru mai multe informații de la Google, accesați: http://www.google.com/policies/technologies/ads/, http://www.google.com/policies/privacy/.

Baza juridică pentru prelucrarea datelor cu caracter personal folosind cookie-uri este articolul 6 alineatul (1) primul sub-alineat (f) din GDPR.

 

Microsoft Bing
STIHL utilizează urmărirea conversiilor Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, SUA („Microsoft”). Anunțurile Microsoft Bing plasează un cookie pe computerul dvs., în măsura în care ați acce-sat site-ul nostru printr-un anunț Microsoft Bing. În acest fel, Microsoft Bing și noi putem vedea că cineva a făcut clic pe un anunț, a fost trimis pe site-ul nostru și a ajuns la o pagină țintă predeterminată. Aflăm doar numărul total de utilizatori care au făcut clic pe o reclamă Bing și au fost apoi direcționați către pagina țintă. În general, nu sunt furnizate informații cu caracter personal. Puteți găsi mai multe informații despre protecția date-lor și despre cookie-urile utilizate de Microsoft Bing pe site-ul Microsoft https://privacy.microsoft.com/de-de/privacystatement.

În cazul în care nu doriți să participați la procesul de urmărire, puteți bloca plasarea unui cookie necesar - even-tual prin intermediul unei setări a browserului care în general dezactivează introducerea automată a cookie-urilor.

Baza juridică pentru prelucrarea datelor cu caracter personal folosind cookie-uri este articolul 6 alineatul (1) primul sub-alineat (f) din GDPR.

Dacă folosiți formularul de contact de pe site vom avea nevoie de detaliile dvs. personale, precum numele și adresa poștală. Aceste informații sunt prelucrate numai în scopul procesării corecte a solicitării dvs. Datele dvs. sunt utilizate numai în măsura necesară pentru acest scop. Dacă este necesar, de ex. deoarece cererea dvs. este pentru o altă companie a Grupului STIHL, datele dvs. vor fi transmise acestei alte companii a Grupului STIHL dacă și în măsura în care acest lucru este necesar pentru procesarea cererii. Baza juridică pentru prelucrarea datelor conform cu descrierea de mai sus este articolul 6 alineatul (1) primul sub-alineat (b) sau (f) din GDPR.


Durata prelucrării datelor de utilizator
Datele de utilizator colectate în timpul vizitei pe site-ul nostru sunt stocate pe o perioadă de 7 zile Verificați da-că este corect. Datele persoanei vizate specificate în această secțiune vor fi șterse în cazul în care cunoaște-rea acestora nu mai este necesară pentru scopurile descrise, cu excepția cazului în care dispozițiile legale pre-văd o perioadă mai lungă de stocare.

Drepturile tale
Aveți dreptul de a fi informat cu privire la datele cu caracter personal prelucrate de STIHL și, în cazul în care sunt îndeplinite cerințele legale relevante, aveți dreptul la rectificare, ștergere și restricționare a prelucrării. De asemenea, aveți dreptul de a primi datele cu caracter personal furnizate de dvs. într-un format structurat, co-mun și electronic. Aceasta include dreptul de a transfera astfel de date unui alt operator de date. În măsura în care acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, puteți solicita, de asemenea, ca STIHL să transfere da-tele cu caracter personal direct către celălalt operator de date.

Pentru a exercita drepturile menționate mai sus și în cazul întrebărilor și plângerilor legate de utilizarea datelor dvs. cu caracter personal, puteți să vă adresați responsabilului de protecție a datelor al STIHL:

Contactați responsabilul cu protecția datelor
E-mail: gdpr@stihl.ro

 

X. DATE DE CONTACT

Pentru orice aspecte legate de acest Site vizitatorii pot sa trimita un e-mail la adresa: E-Mail: office@stihl.ro .

Termene și condiții de achiziție de la
ANDREAS STIHL POWER TOOLS SRL,

o societate cu răspundere limitată din România, cu sediul în Județul Bihor, Municipiul Oradea, Parcul Industrial Eurobusiness I, Str. Nicolae Filipescu nr. 18, parter, biroul nr. 1, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J5/752/2023, având cod unic de înregistrare 46022813 (denumit în continuare: "STIHL")

A. Condiții generale

1 Valabilitate, componente contractuale suplimentare

1.1 Aceste termene și condiții de achiziție se aplică și în cazul în care furnizorul face trimitere la termenele și condițiile proprii, în special la acceptarea comenzii sau în confirmarea comenzii, cu excepția cazului în care STIHL își dă acordul expres cu privire la acestea.

1.2 Condițiile generale ale furnizorului se aplică numai dacă STIHL a fost de acord cu acestea în scris. Consimțământul prin fax sau e-mail este considerat echivalent cu consimțământul scris.

2 Încheierea contractului

2.1 Solicitările de oferte din partea STIHL sunt solicitări neangajante adresate furnizor de a prezenta o ofertă.

2.2 Ofertele, estimările de costuri, planificarea și altele asemenea sunt gratuite pentru STIHL. În cazul în care furnizorul nu specifică altfel în momentul depunerii, ofertele sale sunt obligatorii timp de 90 de zile de la primire. Abaterile de la solicitarea STIHL trebuie să fie indicate în mod expres în ofertă; dacă este necesar, trebuie anexate desenele corespunzătoare.

2.3 O comandă plasată de STIHL nu este obligatorie decât după ce a fost întocmită în scris de STIHL sau, în cazul comenzilor plasate verbal, telefonic sau telegrafic, confirmată în mod corespunzător în scris de către un angajat STIHL. În sensul dispoziției menționate anterior, o comandă generată prin intermediul unui dispozitiv automat care nu include o semnătură și reproducerea numelui este, de asemenea, considerată ca fiind în scris. STIHL nu va fi obligată să respecte erorile evidente, greșelile de ortografie sau calculele greșite din comandă.

2.4 La cererea STIHL, furnizorul va emite imediat, dar nu mai târziu de 1 săptămână de la primirea comenzii, o "confirmare de acceptare a comenzii" în format electronic în format PDF, în care se menționează în mod expres prețul și data de livrare. Abaterile de la conținutul comenzii și modificările ulterioare ale contractului se consideră convenite numai dacă STIHL le-a confirmat în mod expres în scris. Confirmarea prin fax sau e-mail este considerată echivalentă cu o confirmare scrisă. În cazul în care furnizorul nu identifică nicio abatere, este necesară o confirmare a comenzii numai dacă STIHL solicită în mod expres acest lucru în comandă. Comenzile de la STIHL se consideră acceptate tacit dacă furnizorul nu obiectează într-un termen rezonabil.

2.5 STIHL are dreptul de a solicita abateri de la volumul de servicii convenit într-o măsură rezonabilă chiar și după încheierea contractului. În acest caz, efectele, în special datele de livrare modificate și modificările de preț, urmează a fi soluționate de comun acord.

3 Livrare, ambalare, expediere

3.1 Cu excepția cazului în care s-a convenit altfel, livrarea se va face gratuit, pe cheltuiala furnizorului, la punctul de recepție specificat de STIHL. Dacă, în cazuri excepționale, STIHL trebuie să suporte transportul, furnizorul trebuie să aleagă modul de transport indicat de STIHL, în caz contrar, modul de transport cel mai favorabil din punct de vedere al prețului pentru STIHL.

3.2 Ambalajul este inclus în preț. În cazul în care, în mod excepțional, s-a convenit în scris contrariul, ambalajul se taxează la prețul de cost. 3. În caz de returnare, se creditează cel puțin 2/3 din valoarea facturată.

3.3 În cazul în care se convine asupra returnării golurilor sau a materialelor de ambalare, costurile acestei returnări sunt suportate de furnizor.

3.4    Furnizorul anexează la livrare un aviz de însoțire. Pe lângă informațiile obișnuite, această notă de livrare trebuie să conțină numărul de comandă STIHL și să indice cantitatea livrată în unitățile de măsură indicate de STIHL în comandă. În cazul în care STIHL a distribuit un articol pe mai multe poziții din comandă, această distribuire trebuie să fie făcută în mod corespunzător în avizul de însoțire.

4 Transferul riscului , datele de livrare și termenele limită

4.1 Riscul se transferă la STIHL la punctul de recepție în momentul preluării de către STIHL și, în cazul instalării sau asamblării bunurilor livrate de către furnizor, la punerea în funcțiune cu succes la STIHL.

4.2 Termenele de livrare sau datele de livrare convenite sunt obligatorii. Termenele de livrare curg de la data comenzii. În cadrul perioadei de livrare, marfa trebuie să fi fost primită la locul de recepție indicat de STIHL, iar în cazul unei puneri în funcțiune convenite, trebuie să fi fost pusă în funcțiune de către furnizor.

4.3 În cazul în care s-a stabilit o zi, o săptămână sau un trimestru ca dată de livrare, furnizorul intră în întârziere în cazul nerespectării termenului de livrare în prima zi a perioadei următoare, fără a fi necesară o notificare.

4.4 Furnizorul poate invoca absența sau neconcordanțele unor documente sau acțiuni din partea STIHL numai dacă acestea au fost solicitate sau notificate în timp util. În acest caz, termenul de livrare se prelungește în mod corespunzător.

4.5 Dacă sunt de așteptat întârzieri, furnizorul trebuie să informeze imediat STIHL. Furnizorul este informat în scris cu privire la decizia STIHL privind modul de acțiune în termen de o săptămână de la primirea informațiilor.

4.6 În cazul în care furnizorul este în întârziere, STIHL are dreptul de a solicita o penalitate contractuală de ½% din valoarea comenzii pe săptămână sau parte a acesteia, dar nu mai mult de 5% din valoarea comenzii. Furnizorul își rezervă dreptul de a dovedi că nu a avut loc nicio pagubă sau că paguba este semnificativ mai mică decât suma forfetară. În plus, STIHL își rezervă dreptul de a pretinde penalitatea contractuală până la plata finală, chiar dacă livrarea întârziată este acceptată. Revendicarea penalității contractuale nu exclude dreptul de a solicita daune suplimentare. Penalitatea contractuală se compensează cu această despăgubire.

4.7 STIHL nu este obligată să accepte livrarea înainte de expirarea termenului de livrare.

4.8 În cazul în care STIHL este împiedicată să accepte livrarea din cauza unor evenimente pentru care STIHL nu este responsabilă, STIHL are dreptul de a amâna datele de livrare în mod corespunzător.

5 Prețuri și remunerații, condiții de plată, compensare, drepturi de retenție, capacitatea de prestare ale furnizorului

5.1 Prețurile și remunerațiile convenite sunt prețuri fixe la care se adaugă taxa pe valoarea adăugată prevăzută de lege. Dacă nu se convine altfel în cazuri individuale, acestea se bazează pe DDP la sediul STIHL (ICC Incoterms, începând cu 2010).

5.2 Plata se efectuează după recepția completă a mărfurilor sau după executarea și acceptarea completă și după primirea facturii în termen de 8 zile. Condițiile de plată sunt convenite individual între STIHL și furnizor. Expedierea sumei de bani este fie suficientă pentru respectarea termenelor de plată.

5.3 Marfa trece în proprietatea STIHL, liberă de sarcini, cel târziu la data plății. Plățile se efectuează numai către furnizor. Cesionarea creanțelor de către furnizor către terți este exclusă fără acordul expres în scris al STIHL, care nu poate fi refuzat în mod nejustificat.

5.4 Furnizorul are dreptul de a compensa sau de a face uz de drepturi de retenție numai dacă creanțele sale au fost stabilite în mod legal sau sunt necontestate.

5.5 Plățile efectuate de STIHL nu constituie o recunoaștere a executării corespunzătoare a contractului de către furnizor.

5.6 În cazul unei livrări sau al unei prestații defectuoase și în absența certificatelor de material, de încercare sau de origine care trebuie furnizate de furnizor, STIHL are dreptul de a reține plățile pro rata temporis.

5.7 Serviciile suplimentare ale furnizorului care se abat de la comandă nu justifică nicio altă pretenție de plată, de asemenea, nici din partea managementului fără comandă sau îmbogățire fără justă cauză.

5.8 Plățile în avans se efectuează numai contra unei garanții corespunzătoare.

5.9 În cazul în care STIHL ia cunoștință de fapte care pun sub semnul întrebării capacitatea furnizorului de a-și îndeplini obligațiile, STIHL are dreptul ca înainte de a continua executarea obligațiilor sale de plată sau de altă natură, de a solicita furnizorului să execute integral prestația sau să furnizeze o garanție de execuție corespunzătoare, într-un termen rezonabil stabilit de STIHL. După expirarea termenului limită, STIHL are dreptul de a se retrage din contract. Faptele care pun sub semnul întrebării capacitatea furnizorului de a executa sunt, în special, sechestrele menținute pe termen lung sau alte măsuri de executare silită și depunerea unei cereri de deschidere a procedurii de insolvență.

5.10 Cu excepția cazului în care se convine altfel în cazuri individuale, fiecare parte suportă cheltuielile de deplasare ale propriilor angajați.

6 Răspunderea pentru vicii

6.1 Obiectul de livrare și/sau serviciul se execută în mod obișnuit, în conformitate cu comanda scrisă a STIHL și cu reglementările DIN relevante și standardele europene corespunzătoare, în forma actualizată. În cazul în care aceste standarde nu corespund stadiului actual al tehnicii aplicabile produsului livrat sau serviciului prestat, furnizorul va livra articolul de livrare sau serviciul cel puțin în conformitate cu stadiul actual al tehnicii.

6.2 Furnizorul garantează că bunurile și/sau serviciile sunt conforme cu reglementările normative și legale de siguranță aplicabile la sediul STIHL la momentul livrării sau al prestării. Furnizorul trebuie să respecte reglementările legale în vigoare.

6.3 Furnizorul garantează că obiectul livrării sau serviciul posedă toate proprietățile atribuite obiectului livrării sau serviciului, verbal sau în scris, într-o ofertă sau în orice moment, că acesta respectă normele tehnologice recunoscute și, respectiv, că nu este afectat de defecte care să anuleze sau să reducă valoarea sau adecvarea la utilizarea și/sau scopul propus.

6.4 STIHL are dreptul la pretențiile legale pentru vicii - inclusiv pretenții de despăgubire - cu următoarea condiție:
a) În cazul în care eșantioane individuale dintr-un transport sunt defecte, STIHL poate ridica pretenții pentru întregul transport sau se poate retrage din contract.
b) În cazul în care furnizorul nu-și îndeplinește obligația de executare ulterioară într-un termen rezonabil stabilit de STIHL, STIHL are dreptul de a remedia el însuși defectul sau de a dispune remedierea acestuia de către o terță parte pe cheltuiala furnizorului. Cu consimțământul furnizorului, STIHL poate efectua ea însăși remedierea fără întârziere sau o poate dispune să fie efectuată de o terță parte, fără a aduce atingere altor pretenții. Toate costurile suportate în acest sens sunt suportate de furnizor. STIHL poate remedia defciențele minore (costuri de până la 10% din valoarea comenzii) sau poate dispune remedierea imediată a acestora pe cheltuiala furnizorului, chiar și fără consultare. STIHL are, de asemenea, dreptul de a remedia ea însăși deficiențele imediat pentru a preveni riscurile pentru siguranța în exploatare sau dacă există un risc de daune disproporționat de mare pentru STIHL sau pentru terți. Furnizorul trebuie să fie informat imediat în astfel de cazuri.
c) În absența unui acord contrar, pretențiile pentru vicii se prescriu în termen de 24 de luni de la predarea obiectului livrat. În cazul software-ului, termenul începe după instalarea completă a software-ului pe sistemele STIHL sau, dacă este cazul, după acceptarea corespunzătoare a funcționalității fără defecte a software-ului. În cazul lucrărilor și serviciilor, termenul începe la data recepției. Termenele de prescripție legale mai lungi rămân neafectate. În orice caz, dreptul material la acțiune pentru recuperarea daunelor cauzate ca urmare a viciilor se prescrie în cel mult 60 de luni de la livrarea obiectului către STIHL.

6.5 În cazul în care partenerii săi de vânzări formulează pretenții împotriva STIHL, furnizorul va despăgubi STIHL pentru aceste pretenții, în măsura în care acestea se bazează pe un defect al obiectului furnizat de acesta.

6.6 STIHL își îndeplinește obligația de notificare a defectelor dacă STIHL notifică furnizorului viciile aparente în termen de 10 zile de la livrare și viciile ascunse în termen de 10 zile de la descoperire. Acceptarea bunurilor, precum și prelucrarea și reordonarea bunurilor care nu au fost încă identificate ca fiind cu vicii și notificate ca atare nu constituie o aprobare a livrării sau o renunțare la pretențiile pentru vicii.

6.7 Furnizorii de mașinării, vehicule și alte articole care necesită piese de schimb trebuie să continue să furnizeze STIHL piese de schimb originale, accesorii originale și unelte după expirarea perioadei de garanție, până la 10 ani de la data punerii în funcțiune.

6.8 STIHL are dreptul de a inspecta obiectul livrării la fabrica furnizorului înainte de a-l expedia la STIHL și, dacă este posibil, de a-l pune în funcțiune acolo în regim de probă.

6.9 Furnizorul garantează că respectă cerințele Regulamentului UE privind substanțele chimice REACH (Regulamentul (CE) nr. 1907/2006 din 30 decembrie 2006), cu modificările ulterioare - denumit în continuare Regulamentul REACH - și, în special, că substanțele au fost înregistrate. În cazul în care produsele furnizate de furnizor conțin substanțe care sunt incluse în așa-numita "Lista substanțelor candidate care prezintă motive de îngrijorare deosebită" ("Lista SVHC") în conformitate cu REACH, furnizorul este obligat să informeze imediat STIHL. Acest lucru este valabil și în cazul în care, în cazul livrărilor curente, se adaugă la această listă substanțe care nu au fost enumerate anterior.

7 Răspunderea pentru produs

7.1 Furnizorul este obligat să despăgubească STIHL împotriva pretențiilor terților care decurg din răspunderea pentru produs, dacă și în măsura în care este responsabil pentru defectul produsului și daunele suferite, conform principiilor legislației răspunderea producătorilor pentru pagubele generate de produsele cu defecte. Alte pretenții legale rămân neafectate.

7.2 În cadrul acestei obligații, furnizorul este obligat, de asemenea, să despăgubească STIHL pentru orice cheltuieli care decurg din sau în legătură cu o acțiune de rechemare sau de avertizare efectuată de STIHL, în măsura în care rechemarea (avertizarea) a fost impusă de lege sau ordonată de o autoritate. STIHL informează furnizorul - în măsura în care este posibil și rezonabil - înainte de a efectua rechemarea (avertismentul) și îi oferă acestuia posibilitatea de a face observații.

8 Exonerarea de drepturile terților

Furnizorul garantează că nu se încalcă drepturile terților în legătură cu prestațiile sale. În cazul în care o terță parte formulează o pretenție împotriva STIHL din cauza încălcării drepturilor sale, furnizorul este obligat să despăgubească STIHL împotriva acestor pretenții. Obligația de despăgubire se referă la toate cheltuielile suportate în mod necesar de STIHL în legătură cu cererea de despăgubire formulată de o terță parte. La discreția STIHL, fie poate fi achiziționată o licență pe cheltuiala furnizorului, fie poate fi concepută o soluție de rezolvare care să nu încalce drepturile pentru a stabili utilizarea legală. În cazul în care, la discreția STIHL, nu se poate stabili o utilizare neconformă cu eforturi rezonabile, STIHL poate renunța la contract fără a aduce atingere altor drepturi.

9 Furnizarea de servicii în incinta STIHL

Furnizorul rămâne responsabil pentru instruirea și supravegherea agenților săi indirecți. În cazul în care furnizorul sau agenții săi auxiliari lucrează în incinta STIHL, aceștia vor fi supuși regulilor interne și regulilor de siguranță ale STIHL. Înainte de începerea lucrului, furnizorul va fi instruit cu privire la aceste reglementări de către reprezentantul STIHL. În cazul încălcării acestor reglementări, STIHL are dreptul de a îndepărta angajații în cauză din sediul său și de a cere furnizorului să angajeze alți angajați calificați. Furnizorul este răspunzător pentru daunele provocate cu vinovăție de el sau de agenții săi de execuție la STIHL.

10 Răspunderea

10.1 Furnizorul va despăgubi și va exonera STIHL de orice răspundere, costuri, daune și cheltuieli (inclusiv cheltuieli de judecată și costuri juridice rezonabile și obișnuite) care decurg din livrarea culpabilă a unui produs defect sau din nerespectarea culpabilă a oricărei obligații prevăzute în contractele cu STIHL sau a altor legi și reglementări de siguranță aplicabile livrării.

10.2 În cazul încălcării din culpă ușoară a obligațiilor contractuale esențiale de către STIHL și în cazul neglijenței grave a unor simpli agenți de execuție, răspunderea pentru daune-interese a STIHL se limitează la compensarea daunelor tipice previzibile la momentul încheierii contractului.

10.3 În măsura în care răspunderea STIHL este limitată, acest lucru se aplică și răspunderii personale a angajaților, reprezentanților și agenților de execuție ai STIHL.

10.4 Furnizorul trebuie să mențină o asigurare de răspundere civilă corespunzătoare prestației sale și să furnizeze la cerere dovada acesteia către STIHL.

11 Mărci și drepturi de proprietate industrială

11.1 În cazul în care utilizarea obiectului livrat, așa cum este stipulat în contract, necesită utilizarea proprietății intelectuale a furnizorului de orice fel, în special brevete, modele de utilitate și brevete de design, know-how sau software, STIHL primește o licență neexclusivă pentru utilizarea acestei proprietăți, cu posibilitatea de a acorda sublicențe, care nu sunt limitate în spațiu sau timp, la încheierea contractului.

11.2 Dacă este necesar, furnizorul va pune la dispoziția STIHL informațiile necesare pentru întreținerea hardware-ului sau software-ului furnizat de furnizor, inclusiv parolele.

11.3 Relația dintre STIHL și furnizor nu dă naștere niciunui drept al furnizorului asupra mărcilor comerciale sub care STIHL vinde produsele fabricate de furnizor. În cazul în care furnizorul dobândește drepturi asupra mărcilor comerciale, furnizorul este obligat să transfere fără întârziere toate aceste drepturi către STIHL. Furnizorul se angajează să nu înregistreze niciuna dintre mărcile comerciale sub care STIHL vinde produsele fabricate sau furnizate de el ca marcă comercială proprie sau să determine pe altcineva să înregistreze astfel de mărci comerciale. Utilizarea comenzilor/relațiilor comerciale ale STIHL în scopuri publicitare este permisă numai cu acordul scris prealabil.

11.4 În cazul în care furnizorul face îmbunătătăiri în legătură cu comanda, STIHL are un drept de utilizare gratuită și neexclusivă pentru exploatarea comercială a îmbunătătăirii și a oricăror drepturi de proprietate industrială.

12 Transferul comenzilor către terți

Furnizorul poate subcontracta numai cu acordul prealabil scris al STIHL. Orice costuri suplimentare care rezultă din aceasta sunt în orice caz suportate de furnizor. Părțile pot conveni altfel în cazuri individuale. Prestarea de servicii de către subcontractanți este permisă în orice caz în măsura în care acordul dintre părți se referă la un serviciu pe care furnizorul îl oferă în aceeași formă unui număr mare de clienți.

13 Securitate , protecția datelor

13.1 Părțile contractante se angajează să trateze ca secrete de afaceri toate informațiile comerciale, tehnice și de altă natură despre cealaltă parte și despre societățile afiliate sau partenerii de afaceri ai acesteia, de care au luat cunoștință și care nu sunt de domeniul public.

13.2 Desenele, modelele, șabloanele, eșantioanele și alte obiecte similare nu pot fi predate sau făcute accesibile în alt mod unor terțe părți neautorizate. Reproducerea unor astfel de obiecte este permisă numai în cadrul cerințelor operaționale și al dispozițiilor privind drepturile de autor.

13.3 Declarațiile în publicitate sau în cadrul altor forme de comunicare către public sau autorități cu privire la relația de afaceri sau la cealaltă parte respectivă sunt permise numai cu acordul prealabil scris al acesteia din urmă, cu excepția cazului în care astfel de declarații sunt impuse de dispoziții legale imperative.

13.4 În cazul în care prelucrarea datelor cu caracter personal este necesară în cadrul relației de afaceri cu furnizorul, se aplică următoarele: Furnizorul își dă acordul în acest sens și este de acord ca STIHL să transmită aceste date în cadrul grupului STIHL în scopul prelucrării și menținerii relației de afaceri.

13.5 Furnizorul trebuie să respecte dispozițiile legale privind protecția datelor. Datele cu caracter personal pot fi prelucrate numai în măsura în care este necesar pentru îndeplinirea comenzii individuale respective. Dezvăluirea datelor cu caracter personal de către furnizor către terți (de exemplu, către subcontractanți) nu este permisă fără acordul prealabil scris al STIHL. Înainte de a i se permite furnizorului să prelucreze o cantitate mare de date cu caracter personal, furnizorul trebuie să încheie cu STIHL un acord corespunzător privind protecția datelor.

13.6 Furnizorul obligă subfurnizorii să respecte dispozițiile de mai sus.

14 Forță majoră, liste de interdicție

14.1 În cazul în care STIHL este împiedicată de forța majoră să își îndeplinească obligațiile contractuale, în special de a recepționa marfa, STIHL este exonerată de obligația de a executa pe durata impedimentului plus o perioadă rezonabilă ulterioară, fără ca furnizorul să aibă dreptul de a se retrage sau de a solicita daune-interese.

14.2 Circumstanțele imprevizibile pentru care STIHL nu este responsabil și care fac ca îndeplinirea obligațiilor sale să fie dificil de realizat în mod nejustificat sau temporar imposibilă pentru STIHL sunt considerate echivalente cu forța majoră. Exemple în acest sens sunt conflictele de muncă, măsurile oficiale, penuria de energie electrică și întreruperile operaționale semnificative, de exemplu din cauza distrugerii întregii afaceri sau a unor sectoare importante.

14.3 În cazul în care STIHL presupune, la discreția sa rezonabilă, că STIHL ar putea fi împiedicată să îndeplinească acest contract din motive legale (de exemplu, includerea furnizorului pe o listă de interdicție legală), obligațiile STIHL în cadrul acestui contract vor fi suspendate pentru o perioadă de analiză rezonabilă. STIHL informează furnizorul fără întârziere cu privire la orice astfel de analiză și la concluzia acesteia.

14.4 În cazul în care aceste obstacole durează mai mult de patru luni, ambele părți au dreptul de a se retrage din contract.

15 Retragere, denunțare

Fără a aduce atingere altor drepturi legale sau contractuale de retragere și de denunțare, STIHL are dreptul de a denunța în mod extraordinar relația contractuală cu furnizorul și de a renunța la comenzile în curs, în cazul în care împotriva furnizorului a fost deschisă procedura falimentului sau dacă furnizorul nu și-a suspendat doar temporar livrările. Dreptul STIHL de a solicita despăgubiri rămâne, de asemenea, neafectat.

16 Forma scrisă , locul de executare, legea aplicabilă, locul de jurisdicție

16.1 Furnizorul are dreptul de a transfera drepturile și obligațiile din acest contract, în totalitate sau parțial, către terți numai cu acordul scris al STIHL.

16.2 Modificările sau completările la aceste termene și condiții trebuie să fie făcute în scris; acest lucru se aplică și în cazul renunțării la cerința de formă scrisă. În cazul în care anumite părți individuale ale acestor termene și condiții sunt sau devin invalide, acest lucru nu afectează valabilitatea celorlalte dispoziții. Dispozițiile nevalabile se înlocuiesc cu dispoziții care se apropie cât mai mult posibil de intenția economică, conform unei discreții rezonabile.

16.3 Locul de executare a livrărilor și serviciilor este Oradea. Locul de executare pentru plăți este Oradea.

16.4 În cazul în care furnizorul este un profesionist, se convine ca Oradea să fie locul exclusiv de jurisdicție. STIHL își rezervă dreptul de a acționa în justiție la sediul furnizorului.

16.5 Pentru toate relațiile dintre furnizor și STIHL se aplică exclusiv legislația română. Este exclusă aplicarea dispozițiilor Convențiiei ONU privind vânzarea internațională de bunuri.

16.6 Prezentele condiții generale au fost redactate bilingv, în limba română și engleză. În cazul unor divergențe între cele două versiuni, versiunea în limba engleză va prevala.

B. Condiții suplimentare pentru furnizarea de servicii de montaj, construcții și alte servicii de proiect

1 Baza contractului

1.1 Furnizorul și STIHL lucrează împreună la un proiect definit mai detaliat în descrierea proiectului respectiv. Detaliile proiectelor (de exemplu, obiectivele, domeniul de aplicare al proiectului, calendarul) sunt stabilite în descrierea proiectului respectiv, care face parte din comanda pentru proiectul respectiv. Componentele contractului sunt în următoarea ordine de prioritate:
a) scrisoarea de comandă/ordinul
b) desenele de lucru
c) descrierea prestației comenzii / fișa de specificații
d) partea tehnică a ofertei contractantului
e) contracte suplimentare de la STIHL
f) aceste prevederi contractuale generale

1.2 STIHL va sprijini activitatea furnizorului, în special va pune la dispoziție echipamentul necesar, datele operaționale, informațiile și documentele specificate în descrierea proiectului respectiv, pentru a permite furnizorului să execute serviciile în conformitate cu descrierea proiectului respectiv.

1.3 În cazul în care există îndoieli cu privire la plauzibilitatea / corectitudinea datelor furnizate de STIHL, furnizorul trebuie să consulte STIHL fără întârziere. Este responsabilitatea furnizorului să verifice descrierea (sub)proiectului care urmează să fie prelucrat de către acesta pentru corectitudinea faptică și caracterul complet.

1.4 Modificările sau prelungirile aduse domeniului de aplicare al proiectului se consemnează în scris sub forma unui adendum la descrierea proiectului respectiv. STIHL are dreptul de a solicita unilateral eliminarea subproiectelor sau a subserviciilor din domeniul de aplicare respectiv al contractului, dacă STIHL nu mai este interesată de aceste subservicii după încheierea contractului.

2 Responsabilități

2.1 Furnizorul desemnează, înainte de începerea lucrărilor, un manager de proiect pentru proiect, care va fi la dispoziția STIHL ca persoană de contact permanent și care va procura informațiile necesare pentru ca furnizorul să poată efectua lucrările, precum și să aducă la furnizor deciziile necesare pentru desfășurarea lucrărilor, în scris în cazurile importante. Furnizorul va numi, de asemenea, unul sau mai mulți adjuncți pentru managerul său de proiect. STIHL trebuie să fie de acord în scris, în prealabil, cu orice înlocuire a angajaților desfășurați de furnizor în cadrul proiectului. STIHL nu are dreptul de a refuza un astfel de acord fără un motiv întemeiat.

2.2 De asemenea, STIHL desemnează un reprezentant pentru proiect. Acesta este responsabil pentru contactul tehnic cu furnizorul. Evaluarea performanțelor, acceptarea serviciilor prestate în conformitate cu contractul, precum și realizarea tuturor acțiunilor relevante din punct de vedere contractual sunt efectuate numai de către cumpărătorul responsabil. Toate acordurile sau angajamentele relevante din punct de vedere contractual luate de acesta trebuie să fie în scris.

3 Informații

Furnizorul se angajează să informeze periodic STIHL cu privire la stadiul proiectului. Details in this sense are regulated in the description of the product. De îndată ce furnizorul constată că respectarea programului convenit - chiar dacă este vorba doar de un termen intermediar - este în pericol, furnizorul informează imediat în scris STIHL despre acest lucru. Furnizorul trebuie să permită STIHL să inspecteze eșantioanele, documentele și înregistrările completate în fiecare caz.

4 Recepția

După predarea rezultatelor de lucru care urmează să fie produse, STIHL are posibilitatea de a verifica, în termen de 4 săptămâni, dacă serviciul a fost efectuat în conformitate cu contractul. Se consideră că a avut loc recepția numai dacă STIHL recunoaște că prestația este conformă cu contractul printr-o declarație scrisă în acest termen sau dacă nu face o astfel de declarație din cauza unei neglijențe grave sau a unei abateri intenționate, deși prestația conformă cu contractul este evidentă. În caz de neacceptare, STIHL informează clientul cu privire la deficiențele constatate. Livrarea din nou a produsului de lucru corectat pune dă naștere la o perioadă suplimentară de 4 săptămâni. Orice ficțiune de acceptare este exclusă.

C. Condiții suplimentare pentru furnizarea de servicii (servicii și lucrări)

1 Furnizorul trebuie să se asigure că pentru efectuarea tuturor serviciilor se utilizează numai personal specializat, instruit și suficient de calificat. Se prezumă că toate persoanele angajate de STIHL au suficientă experiență și cunoștințe profesionale de specialitate.

2 Furnizorul se asigură că angajații săi au cunoștințele necesare despre instalație și locație pentru îndeplinirea sarcinii sau, dacă este necesar, că au calificări suplimentare. În plus, personalul furnizorului trebuie, de regulă, să știe să vorbească și să scrie în limba română.

3 STIHL poate cere înlocuirea personalului mobilizat dacă STIHL, la discreția sa rezonabilă, consideră că personalul nu posedă cunoștințele necesare.

4 Furnizorul trebuie să presteze serviciile în conformitate cu principiile unei practici profesionale corecte, în conformitate cu normele tehnologice recunoscute și utilizând cunoștințele și experiența actuală, în totalitate și în conformitate cu contractul și în termenele convenite. În cazul în care, după plasarea comenzii, devine evident că STIHL este interesată să finalizeze înainte de data convenită, furnizorul face tot ceea ce este rezonabil pentru a obține finalizarea anticipată dorită prin desfășurarea de personal suplimentar sau prin măsuri comparabile.

5 Furnizorul trebuie să prezinte fără întârziere dovada scrisă a prestării persoanei de contact STIHL pentru contrasemnare, cel târziu în termen de o săptămână de la efectuarea prestației. STIHL are dreptul de a refuza plata facturilor în măsura în care serviciile facturate în acestea nu sunt dovedite printr-o astfel de dovadă de execuție.

6 Furnizorul însuși trebuie să asigure respectarea dispozițiilor legale și a reglementărilor oficiale aplicabile, în special a reglementărilor aplicabile în materie de siguranță și de prevenire a accidentelor. În plus, furnizorul obține autorizațiile necesare pentru prestarea serviciilor pe propria răspundere și pe cheltuiala sa.

7 Furnizorul se asigură că respectă în mod corespunzător obligațiile legale de plată a impozitelor, a contribuțiilor la asigurările sociale și a obligațiilor comparabile (de exemplu, salariul minim). Furnizorul se obligă în special să respecte toate dispozițiile legale și oficiale pentru desfășurarea forței de muncă, în special înregistrarea personalului desfășurat la asociația de asigurare de răspundere civilă a angajatorilor competentă respectivă, precum și dispozițiile legislației privind detașarea angajaților.

8 Utilizarea subcontractanților este posibilă numai cu acordul prealabil al STIHL. Furnizorul obligă orice subcontractant să respecte toate obligațiile care decurg din prezentul acord.

9 Atunci când furnizorul angajează noi angajați, trebuie să se efectueze o instructare de siguranță cu confirmarea scrisă a persoanei instruite înainte de începerea activității, în caz contrar o dată pe an. Conținutul trebuie să fie documentat și completat cu conținutul instrucțiunilor specifice STIHL.

10 Furnizorul desemnează o persoană de contact înainte de începerea lucrărilor. Această persoană de contact obține informațiile necesare pentru executarea lucrărilor și, dacă este necesar, ia deciziile necesare pentru desfășurarea lucrărilor la sediul furnizorului. Persoana de contact a furnizorului notifică STIHL, până în ultima zi lucrătoare a fiecărei luni, numele și fotografia tuturor angajaților planificați pentru misiune, astfel încât să poată fi acordată autorizația de acces în incinta fabricii.

11 Legitimațiile companiei STIHL și ale vizitatorilor trebuie să fie purtate în mod clar și vizibil în timp ce prestează servicii în incinta STIHL. Nu este permisă transmiterea acestora către terți. Legitimațiile trebuie păstrate într-un loc sigur. Orice pierdere trebuie să fie raportată imediat.

12 Furnizorul poate schimba personalul utilizat numai în cazuri excepționale. Această schimbare trebuie să fie notificată în scris și în prealabil către STIHL. În cazul unei schimbări de personal, furnizorul trebuie să se asigure că nu apar dezavantaje în sarcinile de asistență pentru STIHL. În cazuri justificate, STIHL are dreptul de a refuza personalul.

13 Furnizorul monitorizează în permanență executarea lucrărilor, iar rezultatele sunt documentate și evaluate. Aceste documente sunt păstrate de furnizor pentru o perioadă de 2 ani. La cererea STIHL, furnizorul trebuie să prezinte documentația.

14 Furnizorul este responsabil pentru selectarea uneltelor, a mijloacelor auxiliare și a metodelor de lucru utilizate, pe cheltuiala sa și pe cont propriu.

15 Furnizorul trebuie să mențină o asigurare de răspundere civilă profesională într-o măsură corespunzătoare și să furnizeze dovada acesteia la STIHL, la cerere.

D. Condiții suplimentare pentru serviciile de programare

1 În cazul în care furnizorul prestează servicii de programare pentru STIHL, acesta trebuie să depună codul sursă și documentația de program a software-ului licențiat, după acceptare, pe suporturi de date adecvate, la un depozitar care va fi convenit la cererea STIHL. Costurile depozitului sunt suportate de STIHL.

2 STIHL poate cere depozitarului să predea suporturile de date, inclusiv documentele care conțin codul sursă, dacă
a) se solicită deschiderea unei proceduri de insolvență împotriva activelor furnizorului,
b) societatea furnizorului este lichidată și radiată din registrul comerțului sau
c) unul dintre cazurile de mai sus există în cazul unui succesor legal al furnizorului.

3 Furnizorul utilizează pentru serviciile de programare limbajul de programare specificat în caietul de sarcini al serviciilor - în absența unui caiet de sarcini, un limbaj de programare superior comun.

4 STIHL primește în mod irevocabil drepturile exclusive de utilizare a tuturor rezultatelor protejate prin drepturi de autor care au apărut cu ocazia executării serviciului de către furnizor, fără restricții de timp, loc sau subiect. Aceasta include în special software-ul împreună cu documentația, documentele de atelier, documentația oricăror rezultate intermediare și rapoartele finale. Aceste drepturi pot fi transferate de către STIHL către companiile sale afiliate. STIHL poate utiliza orice cod sursă furnizat fără restricții în scopuri proprii la STIHL sau la companiile sale afiliate și, în special, îl poate modifica și edita în orice mod.

E. Termene și condiții suplimentare pentru hardware și software

1 Obiectul contractului

1.1 Furnizorul livrează hardware-ul în măsura în care rezultă din acordul contractual. Chiar și în absența unui acord expres, livrabilul include întotdeauna documentația completă. În cazul în care este necesar un software, în special un sistem de operare, pentru operarea hardware-ului, acest software - preinstalat la cererea STIHL - va fi de asemenea inclus în livrabil. STIHL primește un drept nelimitat, neexclusiv și transferabil de a utiliza acest software pe hardware-ul furnizat pentru toate tipurile de utilizare.

1.2 În cazul software-ului, STIHL primește drepturi nelimitate de utilizare în timp, spațiu și locație pentru software-ul rezultat din comanda respectivă. În cazul în care software-ul conține ca și componentă alte software-uri de la terți, prezentul contract se aplică și pentru acest software.

1.3 Fără acordul STIHL, furnizorul nu are voie să utilizeze așa-numitul "software gratuit", "software de domeniu public" sau "software cu sursă deschisă", adică software care poate fi obținut, prelucrat și distribuit în mod regulat în mod gratuit și cu sursă deschisă (în continuare, în mod colectiv "OSS"), în scopul îndeplinirii contractului.

1.4 Utilizarea OSS poate fi permisă la discreția exclusivă a STIHL în cazuri individuale. Utilizarea OSS fără consimțământul prealabil scris al STIHL va fi considerată o încălcare gravă a obligațiilor contractuale. Dacă un serviciu contractual furnizat de furnizor conține OSS care nu a fost aprobat de STIHL, acest serviciu contractual va fi considerat defect.

1.5 În cazul în care pentru utilizarea rezultatului muncii este necesar un software standard al unor terți, care nu face parte din serviciul datorat, furnizorul se obligă să indice acest lucru în scris încă din ofertă.

1.6    Domeniul de aplicare al programului datorat și funcționalitatea software-ului datorat rezultă din documentația programului, din declarațiile publicitare ale furnizorului și din alte specificații de calitate.

1.7 Furnizorul va furniza documentația de utilizare împreună cu software-ul (în format scris sau electronic).

1.8 Software-ul este pus la dispoziția STIHL pe un suport de date sau pentru descărcare.

1.9 Întreținerea și asistența includ în special:
a) Prelucrarea și răspunsul la solicitările de informații legate de utilizarea software-ului (consiliere și rezolvarea problemelor, de exemplu, și în cazul unor erori de operare).
b) Remedierea erorilor de program după expirarea garanției sau a erorilor legate de utilizarea software-ului.
c) Întreținere la distanță în caz de probleme prin intermediul unui software de acces la distanță.
d) Activități de administrare (drepturi de acces, setări server, monitorizare pe job)
e) Furnizarea de actualizări de software (modificări de programe importabile pentru a remedia lacunele sau erorile din programul original), precum și actualizări de software (programe importabile care extind domeniul de aplicare inițial al programului).

2 Scop de utilizare

2.1 STIHL poate utiliza software-ul pentru toate activitățile din cadrul activităților sale comerciale în calitate de societate comercială și îl poate pune la dispoziția companiilor afiliate la STIHL.

2.2 STIHL are dreptul să programeze interfețe de import sau export posibile, ea însăși sau prin intermediul unor terți și să facă o copie de siguranță a software-ului.

3 Suport

3.1 Consilierea cu privire la utilizarea software-ului poate fi solicitată la STIHL prin telefon, e-mail, fax și/sau scrisoare.

3.2 Furnizorul pune la dispoziție consultanța sa de luni până vineri, între orele 8:00 și 18:00.

3.3 Furnizorul trebuie să pună la dispoziție personal cu cunoștințe de specialitate cuprinzătoare despre software și cunoștințe suficiente despre condițiile de la STIHL pentru a răspunde la întrebări.

3.4 Atunci când solicită consultanță, STIHL trebuie să furnizeze informații cât mai complete cu putință cu privire la hardware-ul utilizat și o descriere cât mai detaliată a problemei. Dacă este posibil, se furnizează, de asemenea, orice cod de eroare care poate apărea.

3.5 Timpul de răspuns care trebuie respectat de furnizor se bazează pe urgența problemei:
a) Prioritatea 1: problema are un impact asupra procesului operațional (de exemplu: afectarea mediului hardware sau software).
b) Prioritatea 2: problema afectează în mod semnificativ utilizarea software-ului.
c) Prioritatea 3: problema restricționează utilizarea software-ului fără a împiedica în mod semnificativ operațiunile zilnice.

3.6 STIHL stabilește prioritatea aplicabilă problemei respective. În funcție de această clasificare, problema va fi tratată în termenele convenite. În cazul în care nu au fost convenite astfel de termene, se aplică următoarele termene de răspuns:
a) Prioritatea 1: începerea procesării pentru remedierea problemei în cel mult 2 ore lucrătoare de la primirea raportului de problemă.
b) Prioritatea 2: începerea procesării în termen de 8 ore de la primirea notificării.
c) Prioritatea 3: începerea procesării în termen de 16 ore.

3.7 În cazul în care informațiile furnizate în raportul de problemă nu sunt suficiente pentru procesare, furnizorul trebuie să obțină fără întârziere informații suplimentare de la STIHL.

4 Actualizări de software și upgrade-uri de software

4.1 Furnizorul furnizează o actualizare de îndată ce este necesar pentru utilizarea fără probleme a software-ului, dar cel puțin o dată pe an.

4.2 Furnizorul livrează o actualizare cel puțin o dată pe an. Utilizarea actualizărilor de software va fi pusă permanent la dispoziția STIHL în conformitate cu aceste condiții de licență. Pentru erorile prezente în actualizări sau upgrade-uri, se aplică timpii de răspuns de mai sus.