Pornirea motoferăstrăului

Vă arătăm cum să porniți motoferăstrăul STIHL în siguranță și corect. Pentru a face acest lucru, există diferite proceduri și metode.

Pornirea motoferăstrăului pe benzină STIHL MS 180 C-BE la sol

Prezentare generală: pornirea motoferăstrăului

 • Pornirea la sol și pornirea între picioare ca două metode sigure
 • Pornirea fără M-Tronic și cu M-Tronic în mod diferit 
 • Cu M-Tronic, nu mai este necesară a doua acționare a sforii demaror 
 • Nu începeți lucrul până când procesul de pornire nu a fost finalizat cu succes 
 • În cazul pornirii la sol, ridicați motoferăstrăul abia după pornire

Înainte de pornirea motoferăstrăului dumneavoastră STIHL

Înainte de a începe lucrul cu motoferăstrăul dumneavoastră, locul de muncă trebuie să fie securizat. În acest sens, trebuie să luați câteva măsuri de precauție.

Un bărbat în îmbrăcăminte de protecție transportă un motoferăstrău pe benzină STIHL MS 261 cu apărătoare de lanț.

Datorită apărătorii de lanț, motoferăstrăul poate fi transportat în siguranță.

Pregătirea locului de muncă pentru lucrul cu motoferăstrăul 

 • Motoferăstraiele produc gaze arse toxice imediat ce motorul este în funcțiune. Aceste gaze pot fi inodore și invizibile. De aceea, lucrați numai în aer liber sau în încăperi bine aerisite. Spațiile închise nu sunt un mediu de lucru adecvat.
 • Verificați suprafața locului dumneavoastră de muncă. Atenție: există riscul de alunecare în condiții de sol alunecos, umed, acoperit cu zăpadă sau gheață, pe pante, pe teren accidentat și pe lemn proaspăt decojit (scoarță).
 • Țineți alte persoane, în special copiii, departe de locul de muncă.

După ce v-ați alimentat motoferăstrăul STIHL, vă rugăm să rețineți următoarele:

 • Vă rugăm să păstrați întotdeauna o distanță de 3 metri față de locul de alimentare.
 • Verificați mediul de lucru cu privire la posibile obstacole și la starea acestuia. Păstrați întotdeauna liberă o cale de evacuare în caz de urgență. Suprafețele alunecoase, denivelate sau acoperite cu gheață pot fi periculoase și, prin urmare, ar trebui evitate.
 • De asemenea, asigurați-vă că nu există alte persoane în imediata apropiere. Cu toate acestea, nu lucrați niciodată singur și asigurați-vă întotdeauna că alte persoane – care pot oferi asistență în caz de urgență – se află în apropiere.

Instrucțiuni video: pornirea motoferăstrăului 

După ce ați securizat și ați verificat mediul de lucru, sunteți pregătit să porniți motoferăstrăul.
Mai jos veți găsi instrucțiuni video detaliate pentru pornirea între picioare sau la sol a diferitelor motoferăstraie STIHL. Nu uitați să respectați instrucțiunile de siguranță din manualul de utilizare pentru fiecare pas. Alegeți videoclipul potrivit pentru modelul dumneavoastră de ferăstrău și începeți!

Pornirea între picioare a motoferăstrăului cu tehnologie STIHL M-Tronic:

Pornirea motoferăstrăului dumneavoastră – explicată pas cu pas

Mediul de lucru este securizat și verificat. Apoi puteți începe să utilizați motoferăstrăul. Pentru fiecare dintre următorii pași, respectați instrucțiunile de siguranță din manualul de utilizare. Primul manual este valabil pentru pornirea unui motoferăstrău fără M-Tronic. Pentru utilajele cu M-Tronic, consultați al doilea manual. Respectați întotdeauna instrucțiunile de siguranță din manualul dumneavoastră de utilizare.

Al doilea manual descrie o pornire la sol. Alternativ, puteți porni motoferăstrăul între genunchi sau coapse dacă nu puteți porni utilajul pe sol în tufișuri dese sau zăpadă. La o pornirea între genunchi și coapse, se omit pașii individuali, cum ar fi stabilizarea motoferăstrăului pe sol.

Pornirea unui motoferăstrău fără M-Tronic

Pornirea unui motoferăstrău cu M-Tronic

Pornire simplă cu ajutorul STIHL ErgoStart și STIHL ElastoStart

De altfel, pe lângă sistemul M-Tronic descris mai sus, vă oferim și alte funcții care simplifică procesul de pornire a uneltei dumneavoastră electrice: STIHL ErgoStart reduce semnificativ efortul necesar la pornire, iar mânerul demaror special STIHL ElastoStart permite un proces de pornire uniform, fără vârfuri de forță bruște.

Mânerul demaror al motoferăstrăului pe benzină STIHL MS 261 C-M cu M-Tronic și ElastoStart
Tehnica de lucru sigură este esențială în timpul tăierii cu motoferăstrăul

Indicație

Instrucțiunile noastre trebuie privite doar ca o completare la manualul de utilizare al motoferăstrăului dumneavoastră STIHL. Videoclipurile se referă doar la un motoferăstrău ca exemplu. Prin urmare, alte tipuri de motoferăstraie pot avea alte elemente de comandă. Din acest motiv, vă rugăm să vă familiarizați cu motoferăstrăul înainte de a-l utiliza, să citiți cu atenție manualul de utilizare și să vă adresați direct magazinului dumneavoastră specializat
dacă aveți întrebări.

Mai multe detalii pentru pasionații de tehnologie