STIHL M-Tronic: pornire optimizată, de fiecare dată

Sistemul de management al motorului STIHL M-Tronic reglează sincronizarea aprinderii și alimentarea cu combustibil pentru a garanta o pornire fiabilă a utilajului dumneavoastră - de fiecare dată.

Close-up of a STIHL MS 261 C-M petrol chainsaw with M-Tronic

STIHL M-Tronic: funcţionare sigură şi fără defecte

Fie că sunteți la începutul lucrului, fie că lucrați de ceva timp sau că vă luați motoferăstrăul STIHL după o pauză, cu M-Tronic vă puteți baza imediat pe o pornire sigură și pe o performanță deplină. Sistemul de gestionare a motorului asigură o reglare electronică automată precisă a momentului de aprindere și a dozării combustibilului, luând în considerare chiar și factorii externi în acest sens - cum ar fi temperatura, altitudinea și calitatea combustibilului. Aceasta înseamnă că vă puteți concentra pe deplin asupra muncii dumneavoastră și puteți fi sigur că utilajul STIHL va funcționa la cele mai bune performanțe din momentul în care pornește. 

o privire mai îndeaproape la componentele sistemului STIHL M-Tronic 

An overhead view of a tree being cut down with a STIHL MS 261 C-M chainsaw
A man in protective equipment delimbing a felled tree using a STIHL petrol chainsaw with M-Tronic and Light 04 guide bar

beneficiile STIHL M-Tronic pentru dvs. 

Pornire ușoară

Cu STIHL M-Tronic, puteți ajunge imediat la viteza maximă. Cantitatea de combustibil necesară este calculată cu precizie de către sistem și furnizată în funcție de necesități.

Setaţi o dată şi sunteţi gata de funcţionare

STIHL M-Tronic reglează cantitatea de combustibil din carburator pentru toate stările de funcționare, inclusiv pentru pornire, ralanti, accelerație parțială și maximă - electronic, automat și adaptat la factorii externi. Pentru a vă asigura că beneficiați de sistemul M-Tronic cât mai mult posibil, distribuitorul STIHL local va fi bucuros să vă ajute să calibrați setările înainte de a utiliza utilajul pentru prima dată. 

Performanţă maximă a motorului în orice moment 

Pe baza temperaturii și turației motorului, unitatea de comandă STIHL M-Tronic verifică în permanență starea de funcționare a motoferăstrăului dumneavoastră și reglează alimentarea cu combustibil în consecință, astfel încât să obțineți întotdeauna cea mai bună performanță posibilă a motorului.

Accelerare remarcabilă

Datorită reglării electronice a sincronizării aprinderii și a dozării combustibilului, utilajele cu STIHL M- Tronic accelerează rapid și spontan - chiar și după o pornire la rece. 

Funcţie de memorie

STIHL M-Tronic memorează setările de la ultima utilizare a utilajului - indiferent cât de mult sau puțin timp a trecut - și le recuperează atunci când porniți din nou motoferăstrăul. Astfel, atunci când condițiile exterioare sunt aceleași, performanța deplină a motorului va fi disponibilă imediat după ce reporniți. 

Calibrarea STIHL M-Tronic

Există un singur lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a vă asigura că utilajul cu M-Tronic funcționează cât mai eficient posibil: cereți distribuitorului STIHL să calibreze M-Tronic pe utilajul dumneavoastră înainte de a-l utiliza. Sistemul de gestionare a motorului va funcționa la cele mai bune capacități doar dacă a fost setat corect. Dacă utilajul dvs. are M-Tronic 3.0, este chiar ușor să îl calibrați singur. 

STIHL M-Tronic 3.0: calibrarea realizată de client

Dacă există o schimbare de altitudine sau după perioade mai lungi în intervalul de accelerație parțială, este posibil ca puterea motoferăstrăului să nu atingă maximul așteptat. Dacă lucrați de mult timp și observați că randamentul motoferăstrăului a scăzut, motoferăstraiele care dispun de M-Tronic 3.0 vă oferă opțiunea de a optimiza performanța prin calibrarea de către client. Procedând astfel, puteți atinge randamentul maxim de la prima tăiere și pe perioade lungi de timp.

Cum se calibrează motoferăstrăul STIHL cu M-Tronic 3.0: mai întâi, lăsați-l să se încălzească pentru scurt timp. Apoi opriți-l, acționați frâna de lanț și mutați comutatorul pe setarea de pornire la rece (▴). Apoi porniți motoferăstrăul și lăsați-l să funcționeze timp de cel puțin 30 de secunde și cel mult 45 de secunde. Eliberați frâna de lanț și trageți accelerația până când se oprește. În timp ce țineți apăsat maneta de accelerație, motoferăstrăul va sări mai întâi la o gamă de viteze de aproximativ 10.000 de rotații și apoi la o gamă de viteze maxime de aproximativ 14.000 de rotații. De îndată ce viteza se reduce din nou în mod automat, calibrarea este finalizată și vă puteți retrage degetul de pe accelerație. STIHL M-Tronic 3.0 a ajustat acum în mod optim motoferăstrăul dvs. la altitudinea, temperatura și calitatea actuală a combustibilului.

Resetarea STIHL M-Tronic 

Dacă observați probleme în timpul funcționării utilajului STIHL cu M-Tronic, distribuitorul dvs. poate accesa rapid și ușor informațiile de pe utilaj, poate diagnostica problemele și poate efectua o resetare. Cu toate acestea, dacă preferați, puteți face și dumneavoastră o resetare "pe copac": efectuați 5 tăieri transversale egale pe un buștean cu diametrul de aproximativ 30 cm, cu motoferăstrăul dumneavoastră la o turație cuprinsă între 8001 și 11.201 rpm. 

Sumar: STIHL M-Tronic 

  • STIHL M-Tronic este un sistem de management al motorului care reglează cu precizie sincronizarea aprinderii și dozarea combustibilului.
  • Senzorii din motor facilitează o precizie ridicată 
  • Cu STIHL M-Tronic obțineți întotdeauna cea mai bună performanță a motorului, oriunde ați lucra 
  • Funcția de memorie păstrează ultimele setări utilizate și le aplică la repornirea motorului
  • După ce a fost calibrat, STIHL M-Tronic asigură funcționarea cât mai eficientă a motorului dvs.
  • O serie de produse STIHL sunt echipate cu M-Tronic