STIHL ElastoStart: ajutorul la pornire care absoarbe șocurile

Pornirea cu un cablu de acționare solicită mușchii și consumă energie înainte de a începe munca. Tehnologia STIHL ElastoStart, care poate fi montată ulterior, este o soluție mai ușoară.

A man in protective equipment holding a STIHL petrol chainsaw with ElastoStart and Light 04 guide bar

Ce este STIHL ElastoStart?

STIHL ElastoStart este un mâner special cu amortizor de șocuri, care oferă o modalitate ușoară de pornire a utilajelor care sunt pornite cu un cablu de acționare. Aceasta înseamnă că articulațiile și mușchii dvs. nu trebuie să sufere mișcări sacadate, astfel încât pornirea utilajului STIHL este mult mai ușoară cu ElastoStart. 

Totul despre STIHL ElastoStart

Aflați tot ce trebuie să știți despre tehnologia simplă și eficientă STIHL ElastoStart și despre modul în care aceasta vă poate îmbunătăți utilizarea utilajului.

Mai mult decât un simplu mâner

Mânerul STIHL ElastoStart dispune de un amortizor integrat. Acesta absoarbe vârfurile de sarcină care sunt generate de schimbările de presiune de compresie în timpul pornirii și le disipează pentru a netezi mișcările sacadate ale cablului. Acesta absoarbe și eliberează alternativ forțele în funcție de modelul de compresie, rezultând un proces de pornire lin. 

Close-up of an ElastoStart handle grip on a STIHL MS 261 C-M petrol chainsaw

Pot să instalez ulterior STIHL ElastoStart pe utilajul meu?

STIHL ElastoStart este o dotare care poate fi montată ulterior pe multe utilaje. Setul special de mânere de pornire este accesibil la achiziție și îl puteți instala și singur. Vă recomandăm să luați legătura cu distribuitorul STIHL local pentru a discuta dacă ar fi oportună montarea ulterioară a unui mâner de pornire STIHL ElastoStart pe utilajul dumneavoastră. 

STIHL ElastoStart este foarte ușor de montat ulterior pe utilajul dumneavoastră. În primul rând, este important să vă asigurați că aveți lungimea corectă a cablului pentru produsul dvs. - dacă aveți nevoie de ajutor, vă recomandăm să contactați distribuitorul dvs. STIHL. Setul care poate fi adaptat ulterior constă dintr-un mâner ElastoStart și un cablu de pornire care trebuie doar să fie montate pe dispozitivul de pornire al utilajului dumneavoastră.

Poate fi înlocuit cablul STIHL ElastoStart?

Dacă se rupe cablul STIHL ElastoStart, va trebui să înlocuiți întregul sistem; deoarece cablul este integrat în amortizorul din mâner, sistemul nu va funcționa dacă înlocuiți doar cablul.  

beneficiile STIHL ElastoStart

Beneficiile unei porniri mai ușoare vor fi percepute cel mai vizibil la nivelul articulațiilor și mușchilor. Acest sistem inteligent a fost conceput pentru a maximiza aceste beneficii.  

Protejează împotriva efortului

Deoarece STIHL ElastoStart evită mișcările sacadate, contribuie la protejarea mușchilor și articulațiilor împotriva tensiunii și oboselii premature. Atunci când este utilizat cu un utilaj prevăzut cu o pompă de combustibil manuală și/sau o supapă de decompresie, pornirea devine mult mai ușoară și aproape în întregime lină.

Confort cu mentenanță redusă

STIHL ElastoStart este protejat împotriva efectelor prafului de la tăiere și a altor particule, astfel încât funcționează fiabil și fără probleme pentru o perioadă lungă de timp, fără a fi nevoie de întreținere - și umărul dumneavoastră poate face la fel!  

A STIHL MS 261 C-M petrol chainsaw being started on the ground

Sumar: STIHL ElastoStart 

  • STIHL ElastoStart este un mâner special de amortizare a șocurilor 
  • Sistemul de amortizare integrat înseamnă că utilajele pot fi pornite fără mișcări sacadate ale cablului de pornire 
  • STIHL ElastoStart protejează articulațiile și forța musculară în timpul pornirii 
  • STIHL ElastoStart poate fi montat ulterior.