STIHL ErgoStart: pornirea nu a fost niciodată atât de ușoară

Dacă folosiți utilaje cu un cablu de pornire, este important de știut că tehnologia STIHL ErgoStart vă scutește de o mare parte din munca de pornire.

A STIHL MS 180 C-BE petrol chainsaw with ErgoStart on grass, being started up

Ce este STIHL ErgoStart?

STIHL ErgoStart este un sistem inovator care face posibilă pornirea utilajelor STIHL cu un minim de efort. Acest lucru se datorează unui resort suplimentar între arborele cotit și rola de cablu de pornire. Puteți identifica utilajele STIHL care dispun de ErgoStart după litera "E" din denumirea produsului. 

Trees in a deciduous forest

Fără smucituri cu STIHL ErgoStart

În timp ce pornirea unui sistem standard cu cablu de pornire necesită mișcări rapide și sacadate, dacă utilajele dvs. sunt echipate cu STIHL ErgoStart, trebuie doar să trageți ușor și fără probleme de cablul de pornire - sistemul ErgoStart de la STIHL face restul.  

Avantajele STIHL ErgoStart  

  • Efort minim: efortul fizic implicat în pornirea unui motor este redus semnificativ.
  • O tragere ușoară și lină a cablului de pornire: vârfurile de sarcină specifice cauzate de comprimarea cilindrilor sunt abia perceptibile pe cablul de pornire.
  • Tragere mai lentă necesară: viteza cu care trebuie tras cablul demaror este redusă considerabil.
  • O pornire mai fiabilă: indiferent dacă trageți rapid sau lent de cablul demaror, motorul va porni fiabil și cu ușurință.
A STIHL 180 C-BE petrol chainsaw with ErgoStart being held by a person in  protective gear

Cum funcţionează sistemul STIHL ErgoStart?

Este suficientă o tragere lină cu două degete. În comparație cu sistemele de pornire convenționale, STIHL ErgoStart nu numai că înseamnă mai puțin efort fizic, dar reduce și cu două treimi viteza necesară pentru a activa cablul de pornire.

O tragere lină a cablului de pornire pregătește arcul dintre rola de cablu și arborele cotit. Motorul pornește de îndată ce forța stocată a arcului este mai mare decât compresia motorului, prevenind astfel încordarea brațului și a mâinii cauzată de compresia motorului. 

STIHL ErgoStart: echipare ulterioară și relaxare

Sistemul STIHL ErgoStart poate fi montat ulterior pe motoferăstraie și alte utilaje, kiturile de conversie specifice pentru utilajele STIHL fiind disponibile la distribuitori. Dacă aveți un sistem STIHL ErgoStart defect, dacă doriți să cumpărați piese de schimb sau dacă aveți întrebări despre reparații, puteți, desigur, să vă adresați distribuitorului dvs. 

Sumary: STIHL ErgoStart 

  • STIHL ErgoStart este un modul de pornire care permite un start ușor la utilajele cu un cablu de pornire.
  • Datorită STIHL ErgoStart, utilajele cu cablu de pornire pot fi pornite fără probleme și cu două treimi mai puțin efort 
  • STIHL ErgoStart poate fi montat ulterior
  • STIHL ErgoStart înseamnă mai puțin efort fizic la pornirea unui utilaj
  • Pornirea este facilitată cu STIHL ErgoStart, chiar și pentru persoanele cu forță fizică redusă