Sistemul de întindere rapidă a lanţului

Fără unelte suplimentare

Întinderea rapidă a lanţului

Sistemul STIHL de întindere rapidă a lanţului face ca întinderea lanţului de motoferăstrău să devină extrem de simplă. Fără a fi nevoie de unelte suplimentare, lanţul de motoferăstrău poate fi întins, rapid şi fără efort, cu ajutorul roţii de reglare. Nimic mai simplu: se slăbeşte capacul roţii de lanţ, se întinde lanţul şi se înşurubează înapoi capacul. Şi lucrul poate continua. Motoferăstraiele STIHL dotate cu sistem de întindere rapidă a lanţului se recunosc prin prezenţa literei "B" în denumirea modelului.

Avantaje clare

  • Fără unelte: Nu este necesară o unealtă suplimentară pentru schimbarea lanţurilor şi a şinei.
  • Rapid şi simplu: Cu ajutorul sistemului de întindere rapidă a lanţului, lanţul poate fi întins exact cât este nevoie, iar şina de ghidaj fixată, fără nici o bătaie de cap.
  • Întreţinere simplă: Garnitura tăietoare se întreţine uşor.

Aşa funcţionează

Capacul roţii de lanţ se slăbeşte manual, de la piuliţa-fluture. Dacă vreţi să slăbiţi lanţul de motoferăstrău, învârtiţi rotiţa de reglare spre stânga, iar dacă vreţi să întindeţi lanţul de motoferăstrău, învârtiţi rotiţa de reglare spre dreapta. După ce capacul roţii de lanţ a fost înşurubat la loc, şina de ghidaj se fixează automat. Sistemul de întindere rapidă a lanţului. Materialul video de mai jos ilustrează cât de uşor funcţionează acest sistem. Vă puteţi convinge singuri.