STIHL ErgoStart

Confortabil de la bun început

STIHL ErgoStart

Niciodată pornirea nu a fost atât de uşoară. Datorită sistemului inovator ErgoStart, motoferăstraiele STIHL se pornesc fără mult efort; simplu şi fără probleme. Acest lucru este posibil datorită unui arc suplimentar situat între arborele cotit şi rola demaror. Utilajele STIHL dotate cu sistemul STIHL ErgoStart sunt identificabile prin prezenţa literei "E" in denumirea modelului.

Avantaje clare

  • Mai puţin efort: solicitările maxime la pornirea motorului sunt reduse considerabil.
  • Tragere calmă şi uniformă pe mânerul de pornire: vibraţiile specifice, generate de compresie, nu se simt pe mânerul demaror.
  • Efort la pornire redus: forţa necesară pentru tragerea mânerului demaror este redusă considerabil.
  • Pornire sigură: indiferent dacă trageţi repede sau încet de mânerul demaror, motorul porneşte fără probleme şi în mod fiabil.

Aşa funcţionează

O tragere uniformă cu două degete este suficientă. Spre deosebire de mecanismele tradiţionale de pornire, cu sistemul STIHL ErgoStart trageţi cablul de pornire cu mai puţin efort şi, în plus, cu două treimi mai încet. Prin tragerea uniformă a mânerului demaror, arcul estetensionat contra presiunii de compresie. Sunt evitate astfel solicitările prin mişcările de tip recul. Arcul transmite automat energia stocată către arborele cotit, îl pune în mişcare şi asigură pornirea fiabilă a motorului.


Între rola demaror şi arborele cotit sunt montate un arc precum şi două antrenoare. Forţa exercitată la tragerea mânerului demaror tensionează arcul contra forţei pe care pistonul o opune la compresie. Dacă energia arcului tensionat în prealabil este mai mare decât forţa pe care pistonul o opune la compresie, arborele cotit se roteşte şi motorul porneşte.

Alte informaţii

Dacă la acţionarea sistemelor clasice de pornire intervin mişcări rapide, de tip recul, în cazul sistemului STIHL ErgoStart este suficientă o tragere calmă şi uniformă a mânerului demaror. De restul se ocupă sistemul ErgoStart. Nu se mai creează astfel solicitări inutile şi deranjante, datorate compresiei. Vă puteţi convinge de cât de simplu şi fără efort are loc pornirea cu STIHL ErgoStart urmărind materialul video de mai jos: