Discurile de debitat de la STIHL: precise, robuste și fiabile în toate privințele

În cazul lucrărilor cu motodebitatoare, discurile de debitat corespunzătoare fac diferența în ceea ce privește prelucrarea materialelor dure. Aflați mai multe aici.

Un bărbat lucrează pe un șantier cu un motodebitator STIHL TS 500i

Discurile de debitat de la STIHL – taie chiar și cele mai dure materiale 

Discurile de debitat aduc puterea motodebitatorului la materialul de prelucrat. Provocările care apar în timpul lucrului cu un motodebitator sunt mari, iar cerințele pentru discurile de debitat sunt la fel de mari. Discurile noastre de debitat îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate pentru ca dumneavoastră să vă puteți baza întotdeauna pe tăieturi precise și pe o funcționare sigură a echipamentului atât pe șantier, cât și în timpul lucrărilor rutiere sau al intervențiilor de salvare. Nu în ultimul rând, la acest lucru contribuie tehnicile inovatoare de fabricație și adaptarea optimă a discurilor de debitat și a motodebitatoarelor noastre STIHL.

Diferitele tipuri de discuri de debitat

În principiu, discurile de debitat de la STIHL pot fi împărțite în două categorii: discuri de debitat cu liant de rășină sintetică și discuri de debitat diamantate. În cele ce urmează, veți afla ce le diferențiază:

Discuri de debitat cu liant de rășină sintetică

Un bărbat utilizează un motodebitator STIHL TS 500i dotat cu discuri de debitat cu liant de rășină sintetică pe un șantier

Discurile de debitat cu liant de rășină sintetică de la STIHL sunt compuse din țesătură de fibră de sticlă, liant de rășină sintetică și corindon abraziv. Aceste materiale sunt amestecate, modelate și arse pentru obține discuri de debitat finite. Astfel se obține legarea optimă a componentelor. Tratamentul special al discurilor, precum și covorașele din fibră de sticlă triplă asigură o stabilitate perfectă în cadrul utilizării ulterioare - chiar și la viteze maxime. Discurile de debitat cu liant de rășină sintetică sunt considerabil mai convenabile în comparație cu discurile de debitat diamantate și își demonstrează punctele forte în mod special la prelucrarea metalelor și a țevilor din fontă.

Discuri de debitat diamantate

Motodebitatorul STIHL TS 440 funcționând cu discuri de debitat diamantate

Discurile de debitat diamantate sunt discuri de debitat universale și sunt universal adecvate pentru prelucrarea diferitelor materiale. În special dacă este vorba de utilizarea pe piatră naturală, beton și asfalt, discurile de debitat diamantate fac diferența în comparație cu alte discuri de debitat.

Lama principală a discului de debitat este realizată din oțel special care este călit, rafinat și pretensionat suplimentar. Acest tratament special al lamei principale asigură faptul că discul de debitat rămâne stabil și fiabil chiar și la solicitări mari - și la viteze maxime de 360 km/h.

Printr-un procedeu de sinterizare la presiune înaltă, diamantele nu numai că sunt așezate în pozițiile corecte în segmentul de tăiere al discului de debitat, ci sunt și lipite în mod optim în segment. Prin sinterizarea acestei piese brute la temperaturi înalte se obține o legătură extrem de puternică, fără goluri, care permite o putere optimă de tăiere. La final, segmentul de tăiere finit este sudat pe lama principală. Spre deosebire de sinterizarea directă a discurilor de debitat, această procedură permite o legătură extrem de rezistentă prin care puterea motodebitatorului este convertită în mod optim pentru debitarea celor mai dure materiale.

Aveţi nevoie de mai multe sfaturi pentru a cumpăra discul potrivit?

Rezumat: discuri de debitat

  • Discurile de debitat de la STIHL îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate și sunt optimizate pentru utilizarea cu motodebitatoarele STIHL.

  • Metoda specială de fabricare și prelucrare a discurilor noastre de debitat garantează o muncă eficientă, ergonomică și sigură.

Mai multe detalii pentru pasionații de tehnologie