Motorul STIHL 4-Mix®: o forță în natură

Motorul STIHL 4-Mix®: putere mare cu greutate redusă, utilizare inovatoare a combustibilului, manevrare ușoară, avantajele motoarelor în 2 timpi și 4 timpi.

Iarba de pe terenul abrupt din fața unei case este tunsă cu motocoasa pe benzină STIHL FS 131 cu motor 4-Mix®

Motorul STIHL 4-Mix®: motorul în patru timpi cu multe avantaje

Motorul 4-Mix® de la STIHL este motorul în patru timpi care face plăcută chiar și cea mai grea zi de lucru. Acesta a fost conceput astfel încât toate aspectele legate de operare și funcționalitate să sprijine utilizatorul în cel mai bun mod posibil. Motorul STIHL 4-Mix® este alimentat cu combustibil obișnuit (amestec 1:50) și combină astfel utilizarea independentă de poziție cu o accelerație bună. Motorul STIHL 4-Mix® își atinge cuplul ridicat cu un consum de combustibil relativ scăzut, funcționând în același timp cu un nivel deosebit de redus de emisii. Modul constructiv compact al motorului STIHL 4-Mix® asigură un raport putere-greutate favorabil și o funcționare cu vibrații reduse. În plus, acesta impresionează printr-un nivel sonor plăcut.

Motorul STIHL 4-Mix®: modul de funcționare în detaliu

După cum sugerează și numele, motorul STIHL 4-Mix® funcționează în patru timpi: admisie, compresie, ardere, evacuare. În detaliu, modul de funcționare este următorul:

Foarte multă putere. Fără prea mult efort la pornire

Pentru a simplifica pornirea motorului STIHL 4-Mix®, fiecare motor are încorporat un sistem de decompresie automat. Acesta funcționează în felul următor: La pornirea motorului 4-Mix®, o supapă din motor este deschisă minim prin intermediul greutăților centrifugale. O parte din presiunea de compresie poate scăpa prin această deschidere minimă, reducând în mod eficient forța necesară pentru pornirea motorului. De îndată ce viteza de pornire este depășită în primul ciclu motor, dispozitivul automat de decompresie este dezactivat automat, iar motorul 4-Mix® continuă să funcționeze eficient și puternic la compresie maximă.

O femeie care poartă ochelari de protecție și echipament de protecție fonică îndepărtează frunzele cu motorul combinat STIHL KM 131 R cu accesoriu pentru suflantă

Modul constructiv special al motorului 4-Mix®: greutate mică, efect mare

Motorul STIHL 4-Mix® este un produs ușor. Datorită sistemului său de alimentare cu lubrifiere mixtă, piesele necesare pentru motoarele convenționale în 4 timpi, cum ar fi pompa de ulei, filtrul de ulei și baia de ulei, nu mai sunt necesare.

Acest lucru nu numai că face motorul mai ușor, dar și mai ușor de întreținut: verificările de ulei, schimburile de ulei și eliminarea ca deșeu a uleiului uzat sunt acum de domeniul trecutului.

Motor STIHL 4-Mix® sau motor 2-Mix?

Sistemele noastre reprezentative de motor sunt ambele inovatoare, performante și deosebit de eficiente. Am rezumat cele mai importante date cheie ale sistemelor respective în următorul tabel.

Motor STIHL 2-MixMotor STIHL 4-Mix®
Utilizare eficientă a combustibiluluiConversie optimă a puterii disponibile
Costuri de exploatare mai miciUtilizare independentă de poziție
Valori puternice de acționare a motoruluiCuplu deosebit de ridicat
Mod constructiv compactEmisii reduse de noxe

Motorul STIHL 4-Mix® pe scurt:

  • Reducerea substanțelor nocive: prin arderea combustibilului cu un conținut redus de reziduuri, sunt îndeplinite cerințele stricte ale Directivei europene privind emisiile de gaze arse, clasa V. 
  • Fără service cu ulei: întreținere simplă, deoarece se utilizează amestecul obișnuit de combustibil. 
  • Produs ușor: Datorită sistemului de alimentare cu lubrifiere mixtă, piesele necesare pentru motoarele convenționale în 4 timpi, cum ar fi pompa de ulei, filtrul de ulei și baia de ulei, nu mai sunt necesare. 
  • Nivel de zgomot mai scăzut: sunet plăcut chiar și la performanțe maxime. 
  • Putere de antrenare și cuplu ridicat: compresia sa ridicată asigură o putere mare.