Avertizare privind produsele contrafăcute și falsificate

Contrafacerea mărcilor și a produselor: produsele contrafăcute reprezintă o sursă majoră de pericol

Contrafacerea mărcilor și a produselor ca formă de infracțiune economică nu este doar ilegală și dăunătoare pentru economie și companii, ci reprezintă și un risc ridicat pentru siguranța și sănătatea utilizatorului. 

La fel ca în cazul multor companii cunoscute, produsele STIHL ajung mereu în centrul atenției infractorilor. Prin producția și distribuția de produse contrafăcute (falsificate), infractorii încearcă să înșele în mod intenționat consumatorii și să genereze profituri abuzive datorită gradului ridicat de recunoaștere a mărcii „STIHL”.

Comparație între motoferăstraie

Modelul original STIHL MS 250 C (sus) în comparație cu un model contrafăcut (jos).

Cum recunosc produsele contrafăcute?

În timp ce produsele STIHL se remarcă, printre altele, prin standarde stricte de calitate și siguranță, nu același lucru se întâmplă cu produsele contrafăcute. În multe cazuri, acestea nu mai pot fi utilizate după o perioadă scurtă de timp sau lipsesc caracteristici relevante pentru siguranță ale produsului.

Majoritatea produselor contrafăcute provin din China și seamănă cu produsele originale STIHL, în special prin designul lor portocaliu/gri deschis sau prin aplicarea logo-ului. Cu toate acestea, ele nu au nimic în comun cu produsele originale.

Ce puteți face?

Dacă ați întâlnit oferte atrăgătoare sau site-uri web suspecte, ni le puteți raporta la următoarea adresă de e-mail.
stopfake@stihl.de

Protecția mărcii la STIHL

Pentru a combate comerțul ilegal cu produse contrafăcute, STIHL angajează o echipă dedicată și motivată de protecție a mărcii, responsabilă la nivel global pentru această problemă. Echipa cooperează îndeaproape cu diverse părți interesate din întreaga lume, cum ar fi investigatori, avocați, autorități vamale și de aplicare a legii, pentru a utiliza toate mijloacele legale disponibile pentru a împiedica producția și vânzarea de produse contrafăcute pe internet și pe piețe.

Cum vă protejați?

STIHL își vinde produsele exclusiv prin intermediul magazinelor specializate autorizate, precum și prin intermediul propriului magazin online STIHL.de.
La distribuitorul dumneavoastră STIHL și în magazinul online oficial STIHL puteți fi siguri că nu primiți imitații ieftine, ci calitate STIHL 100 %.
Vă rugăm să rețineți că achiziționarea de produse de la distribuitori neautorizați se face întotdeauna pe propriul risc.
Se recomandă prudență în ceea ce privește ofertele de pe piețele online, precum și de pe diverse canale de socializare. Ofertele frauduloase se caracterizează prin prețuri remarcabil de scăzute, reduceri mari, precum și prin scrierea incorectă a numelui mărcii „STIHL”. Aspectul magazinului online oficial STIHL este adesea copiat și sunt folosite imagini originale STIHL.