Pregătiţi locul de muncă

Pregătiţi locul de muncă

Înainte de pornirea şi manevrarea motomotoferăstrăului Dumneavoastră trebuie să asiguraţi locul de muncă.

Pentru aceasta trebuie să luaţi minimum următoarele măsuri de precauţie:

  • Imediat ce motorul intra în functiune, motoferastraiele genereaza gaze de evacuare toxice. Aceste gaze pot fi inodore si invizibile. De aceea nu trebuie sa lucrati niciodata cu motounealta Dumneavoastra în spatii închise sau prost ventilate. Asigurati în permanenta o ventilatie suficienta.
  • Verificaţi suportul locului Dumneavoastră de lucru. Astfel, de ex. dacă este vorba de un teren neted, umed, acoperit cu zăpadă, gheaţă, accidentat sau cu lemne proaspăt decojite (scoarţă), poate exista pericol de accidentare.
  • Nu permiteţi altor persoane, în special copiilor, să se apropie de zona de lucru.

Imediat după ce aţi alimentat motomotoferăstrăul Dumneavoastră puteţi începe cu pornirea.

Este însă în interesul Dumneavoastră să respectaţi următoarele indicaţii de siguranţă la locul de pornire:

  • Păstraţi în permanenţă distanţa faţă de locul de alimentare. Cel puţin 3 metri.
  • Verificaţi existenţa unor posibile obstacole (de ex. crengi) sau caracteristici în zona Dumneavoastră de lucru. Păstraţi în permanenţă o cale de fugă liberă pentru cazuri de necesitate. Astfel, suprafeţele alunecoase, denivelate sau acoperite cu gheaţă pot fi de exemplu periculoase şi din acest motiv trebuie evitate.
  • În plus trebuie să aveţi grijă să nu se mai afle şi alte persoane în imediata apropiere. Însă nu lucraţi niciodată singuri şi aveţi grijă în permanenţă să existe prin apropiere persoane - care să poată interveni în caz de ajutor.

Dacă aţi respectat aceste puncte puteţi începe operaţiune de pornire efectivă.