STIHL® TIMBERSPORTS®

Nimic nu trebuie să strice dispoziţia spectatorilor sau a atleţilor

Desfăşurarea competiţiilor lin, fără incidente este o prioritate în cadrul competiţiilor sau evenimentelor STIHL®TIMBERSPORTS®. „Totul este de aşa natură pus la punct, încât concursurile în sine să reprezinte o experienţă unică, de neuitat atât pentru spectatori cât şi pentru atleţi", explică arbitrul şef Markus Kaluza.
Numai sportivilor atestaţi pe probe le este permis să concureze unul împotriva celuilalt în cadrul competiţiilor STIHL®TIMBERSPORTS®. Atleţii trebuie să dovedească control tehnic perfect al probei, înainte de a le fi permis să intre în competiţie. Antrenamentul şi dezvoltarea atleţilor sunt asigurate prin numeroase tabere de pregătire. Un set standard de reguli internaţionale se aplică în cadrul competiţiilor STIHL®TIMBERSPORTS®.
TIMBERSPORTS

Distanţe de siguranţă şi panouri de protecţie
Kaluza ţine să accentueze că „aşa cum atleţii beneficiază de un echipament de protecţie special, şi publicul este protejat de eventuale incidente nedorite prin distanţă de siguranţă şi panouri de protecţie”.

Protecţie la tăieturi şi protecţii faciale/auditive
Atleţilor care iau parte la probele cu motoferăstrăul li se solicită să poarte atât echipament de protecţie cu rezistenţă la tăiere pentru picioare, cât şi protecţii faciale şi auditive. Protecţiile pentru picioare previn eventualele răni provocate de motoferăstrăul care poate scăpa/aluneca din strânsoarea concurentului. Când lanţul de ferăstrău intră în material, fibrele acestuia special create rezistente la tăietură, se încâlcesc pe lanţ şi în jurul roţii care antrenează lanţul, oprindu-l din mişcare.

Protecţie pentru laba piciorului şi tibie
Pentru a-şi proteja laba piciorului şi partea inferioară a piciorului, competitorii în probele cu toporul poartă protecţii exterioare de oţel. Alternativa o constituie protecţia de metal purtată în încălţăminte.

„Suntem permanent preocupaţi să transformăm competiţiile într-o experienţă incitantă şi lipsită de incidente în egală măsură pentru spectatori şi concurenţi” afirmă arbitrul şef. „În acest fel, vom fi capabili să oferim şi pe viitor competiţii atractive”, spune Kaluza.

Mulţumiri Dlui. Kaluza pentru informaţiile interesante despre aspecte mai puţin cunoscute ale evenimentelor STIHL®TIMBERSPORTS®.